Anticasting cu Irina Gorbacheva

Irina Gorbaciova, actriță și vedetă pe Instagram,care a jucat cinci roluri în videoclipul proiectului Anticasting de la Oriflame, ne-a spus cât de important este să ai curajul de a-ți trăi viața, cum să-ți trezești feminitatea și de ce, în orice situație, este necesar să ascultați, să iubiți și să înțelegeți.

Ție cunoscută situația în care se dovedește eroina filmului nostru  – când îți dai seama că ești judecat după criterii care nu au nimic de a face cu tine?
Am simțit un proces similar, atunci când eram adolescentă. Când nu ai un nucleu interior, și ești în căutarea sprijinului din partea altora. Nu mă percepeam feminină. Mă îmbrăcam și acționam ca un băiat, comunicam mai mult cu băieții — am doi frați. Și când doream să plec în club, mă machiam și ieșeam afară, dar de îndată ce vedeam pe cineva cunoscut, alergam acasă și ștergeam tot machiajul, pentru că credeam că voi fi luată în derâdere.

Cum ai depășit asta? 

La început am avut un șoc: mi-am făcut piercing, mi-am vopsit părul. Apoi am început să mă dezvolt, să citesc, să călătoresc. Când aveam 14 ani, îmi plăcea foarte mult de prietenul meu cel mai bun, era un sentiment reciproc, după care am început să avem o relație. Ca urmare, ne-am întâlnit o săptămână, am fost speriată de mine însumi, de feminitatea mea — un sentiment atât de străin și absurd, ceea ce eu nu simțeam — și am pus punct.

Între această poveste și persoana care are două milioane de followers pe Instagram, e o diferență uriașă.
Multea s-au schimbat după ce am finisat studiile la Institutul de Teatru. Profesorii au insistat să port rochii — m-am împotrivit până la sfârșit, dar începusem să-mi simt feminitatea. Odată am mers cu prietena mea la Barcelana pentru două săptămâni, și acolo am realizat schimbarea. Am simțit că sunt femeie, că sunt frumoasă, atrăgătoare, că bărbații mă priveșc și nu trebuie să simt jenată. Apoi am fost invitată la diferite ședințe foto, acesta devenind pentru mine punctul de tranziție. Pentru că atunci îți faci un make-up, porți haine care de obicei nu le-ai îmbrăca, te transformi. La început nu am înțeles cum să arăți natural în toată asta. Apoi mi-am dat seama că nu trebuie să fii vrăjitor, natura mea — este asta. Iubesc schimbările. Fotografii cu care am lucrat m-au ajutat să mă văd și mai feminină, neobișnuită, frumoasă - să cred în mine.

Ce crezi că împiedică femeile să se simtă frumoase??
Câte femei, care au peste 50 de ani, se uită la fotografiile lor de la 18-19 ani, și spun: „Nu m-am simțit frumoasă”. Cum este posibil acest lucru? Oamenii trăiesc cu sentimentul că sunt urâți! Desigur, glossul a făcut multe pentru asta. La TV toți sunt eleganți, zâmbitori — și asta fără ironie. Nu corespundem realității, pe care o vedem la TV,  și la lumea asta o privim cu invidie, nu ne iubim pe noi înșine și nu ne acceptăm. Totul începe din copilărie: copilului nu i se spune că el este unic, trăiește astfel și apoi se înfurie și nu-și simte armonia cu lumea din jurul lui.

Cât de important este pentru tine aă satisfaci așteptările altora?
Justificarea așteptărilor - un lucru ingrat.Bineînțeles, este important pentru mine ca tatăl meu, bunica, mama, soțul meu să se mândrească cu mine, încât să nu le fie rușine de mine, așa că mă gândesc la ei atunci când decid ceva. Dar chiar și în acest caz este necesar să ai curajul de a-ți trăi propria viață, fără să te uiți la alții.

Frumusețea ta nu depinde de prejudecățile altora! Bloggeri populari, Lideri Oriflame s-au alăturat deja mișcării Anticasting și au împărtășit poveștile oamenilor care îi inspiră.

Text: Foto: Oriflame