Înotul – pasiunea care i-a adus titlul de campion!

Produsele brandului Wellness te ajută să atingi recorduri sportive mondiale chiar și atunci când ai peste 60 de ani. Vasilii Bocikariov, partener Oriflame, este un exemplu relevant la acest capitol – de 8 ori campion la maratonuri de înot, ne spune cum poți să reușești.

Când ați început să vă ocupați activ de sport?

Încă din copilărie am fost un băiat activ. Despre astfel de copii de obicei se spune că nu pot sta locului. Dar așa și nu m-am ocupat, la nivel profesionist, de niciun fel de sport. Abia la 53 de ani am început să fiu pasionat de maratonurile de înot.

De ce ați ales anume înotul
?

Mereu m-au impresionat oamenii care demonstrează puteri neimaginabile, incredibila expunere a forței, vitezei, eficienței, rezistenței dincolo de disciplinele sportive de bază. Încă pe când aveam 15 ani, am descoperit capacitatea mea de a mă ține timp îndelungat pe apă, atunci am reușit să trec înotând lacul Meșerskoe. Am învățat singur să înot, dar niciodată nu am deținut vreo tehnică sportivă. M-am îndrăgostit literalmente de mări și oceane, rechini și balene, de scufundări, și mi-am dorit să înot asemenea “omului-amfibie”. Toate visurile mele incredibile din copilărie s-au realizat mult mai bine decât mi-aș fi putut imagina. După ce am urcat pe Kilimanjaro și Elbrus, am înțeles definitiv că mă simt acasă nu pe vârfurile reci ale munților, ci în marea caldă tropicală.Care vi s-a părut cel mai greu record de atins?

Toate recordurile pe care le-am atins au presupus multă muncă și nu mi s-au dat atât de ușor. Încă nici o persoană nu a putut repeta maratoanele mele de înot, dar au încercat 11 înotători. Cel mai greu maraton a fost cel în jurul insulei Bora Bora, în ziua aceea sărbătoream cea de-a 58 aniversare. Am înotat 26,92 km timp de  12 ore 49 minute fără întrerupere, în apele reci ale oceanului Pacific. În timpul maratonului, am făcut față și uraganului, și furtunii, și valurilor nebune și pânzelor pescarilor.

Este regimul alimentar important? Țineți vreo dietă specială?

Alimentația este baza formei mele fizice și psihice. Dacă nu aș fi respectat metodele mele speciale, atunci nu ar fi fost vorba de niciun record la maratoanele maritime. Dacă m-aș alimenta obișnuit, atunci n-aș fi fost în stare de asemenea rezultate. Abordarea mea constă în: respirație, alimentație pe baza produselor Wellness, un regim de consumare a apei, activitățile fizice.Cum vă ajută produsele categoriei Wellness în menținerea formei fizice? Aveți un produs preferat?

Sunt unul dintre primii fani fideli ai brandului Wellness. Iată deja de 12 ani suplinesc cu ajutorul acestor produse regimul meu alimentar și le iau cu mine în toate călătoriile mele. Produsul preferat batoanele Wellness. Încă din copilărie sunt un mare amator de dulciuri. Batoanele Wellness le ofer tuturor prietenilor mei și sportivilor.

Cum reușiți să combinați afacerea dumneavoastră cu pasiunea pentru sport?

Deja de 20 de ani îmi reușește să combin viața personală cu cea sportivă și socială cu afacerea pe care o am în compania Oriflame. 

Ce scopuri aveți pentru viitorul apropiat?

Am intenția să ating recorduri în campionatele de înot atâta timp cât voi avea forța fizică necesară. E adevărat că îmbătrânesc, am 61 de ani, sunt un veteran al muncii, pensionar, dar încă 20-30 de ani voi uimi și încânta lumea.

Recordurile lui Vasilii Bocikariov:

Maratonul de înot pe 52 km timp de  25 ore 57 minute în jurul insulei Ko Chang în Thailanda.  
• Exercițiile pentru abdomen în formă culcată — 4222 de ridicări în 3 ore și 33 minute.
• Cel mai lung maraton de mers scandinav cu bastoanele — 108 km în 22 ore 3 minute.

Text: Foto: Oriflame