Urmezi tendințele sau te urmezi pe tine? Răspunde Natalia Osmann!

«Să faci ceva intenționat pentru celebritate este un drum spre nicăieri. Marele scop al vieții nu este un motiv să mergi cu ochii închiși după modă și să clonezi proiecte de succes, este, de fapt, o posibilitate de a privi înăuntrul tău”, povestește în interviu Natalia Osmann, unul dintre creatorii proiectului #FollowMeTo. Ne-am întâlnit cu Natalia și am discutat despre tendințe, anti-tendințe și despre ce să faci ca să nu-ți pierzi personalitatea.

Proiectul tău personal de modă este o decizie conștientă de a merge mai departe?
În cadrul proeictului #FollowMeTo eu mă ocup de crearea ținutelor pentru poze, mă întâlnesc în timpul călătoriilor cu designerii locali, fac cunoștință cu istoria și cultura locale. Fanii noștri sunt interesați de rochiile pe care le port, ce produse folosesc pentru make-up. Profilul meu personal de pe instagram este o continuitate a proiectului de familie. Mi-a rămas dragostea pentru călătorii și istorii locale. În programul meu nu e vorba doar de Milano, Paris sau New York. Eu iubesc Săptămâna Modei în Georgia, Kiev, planific o călătorie la Seul. 

Îți reușește să fii modernă, dar în același timp să rămâi tu însăți. Fără patos, kitsch sau pizmă, așa cum se obișnuiește în industria modei. Care este secretul tău? Cum să nu te transformi într-o victimă a tendințelor din lumea modei?
În zilele noastre, ne confruntăm cu un flux mare de informații. Sunt atât de multe  imagini și stiluri, atâtea tendințe încât este imposibil să te ții de ele. Tendințele sunt o posibilitate minunată de a învăța să facem alegeri inteligente. Nu este cazul să ne atârnăm față de ele cu dușmănie, cu ele trebuie să ne jucăm după propriile reguli.

Regreți dacă vreodată ai urmat una dintre tendințele modei?
Îi sunt recunoscătoare mamei mele pentru că mi-a permis să experimentez din plin în copilărie. M-am răsfățat atunci pentru toată viața înainte: am avut rujuri verzi strălucitoare, părul în toate culorile, îmi amintesc că ne făceam șuvițe cu cretă și rimel, firele de păr deveneau foarte tari și aspre. De asemenea, erau la modă unghiile foarte lungi, artificiale. Acum când mă gândesc la toate astea, mă apucă groaza, dar atunci acele experimente erau o fericire adevărată pentru mine. Ca să te regăsești trebuie să experimentezi, iar adolescența este cea mai bună perioadă. 

Citește tot interviul cu Natalia Osmann în noua Carte a Frumuseții Oriflame

Text: Foto: Pavel Kriukov