Gândește pozitiv: cum să te programezi pentru succes

Cum gândesc oamenii de succes? Ce îi ajută să își schimbe viața în bine? Răspundem: obișnuința de a gândi pozitiv. Dar cum să vă pregătiţi pentru a fi pozitiv, dacă v-aţi trezit dimineaţa fără dispoziţie? Explicăm în cinci etape.

1. STABILEŞTE OBIECTIVUL ŞI ACŢIONEAZĂ
Când înțelegeți ce este pentru dvs. obiectivul final, acționați în mod inteligent. Este mult mai ușor să vă deplasați spre obiectiv, când înțelegeți de ce este necesar.  

2. ALEGE ANTURAJUL 
Alătură-te oamenilor mai buni și mai prosperi decât tine, dar cu obiective și atitudini similare faţă de viața. La început va fi greu, dar veți progresa rapid.  

3. NU COMPARA  
Chiar dacă rețelele sociale sunt pline de poze ale unor oameni de succes, frumoși și fericiți, nu are nici un rost să-i invidiezi. În primul rând, nu cunoști partea opusă. În al doilea rând, fiecare are viteza proprie. Și ceea ce faci în mod automat, pentru mulți este limita visurilor. Concentrează-te pe tine însuți. 

4. ALEGE CURAJUL, DAR PĂSTREAZĂ STAREA ZEN 
„Navă e mai în siguranţă  în port. Dar ea nu a fost construită pentru aceasta" - aceste cuvinte ar trebui să fie motto-ul tău. Cum să înțelegi de ce lucruri eşti capabili? Prin încercări și eșecuri. Crede-mă, poți face mai mult. 

Nu știm la ce suntem capabili. Dar putem încerca întotdeauna. Transformă realizarea obiectivului într-un joc, menține-ți calmul și vezi ce se va întâmpla în continuare. Cele mai interesante povești de succes nu au o cale dreaptă (vei avea multe de istorisit!).  

5. DEZICE-TE DE DEPRECIERE
Se pare că depreciind experiența trecută, este mai ușor să schimbi viața. Nu face asta. Percepe experiența trecută în mod pozitiv, ea este baza și forța ta pentru schimbările viitoare. Crede în forţele proprii, fii recunoscător oamenilor și apreciază la justa valoare evenimentele din viaţa ta.
Text: Foto: Oriflame