Regele content-ului: 5 reguli simple în text, pentru ca newsletterele să funcționeze

Vă spunem cum să atrageți clienți, să creșteți loialitatea și să obțineți vânzări, folosind cuvinte potrivite.

Puteți expedia sute de scrisori, fără a primi însă vre-un răspuns, o soluție, sau o vânzare. Pentru a îmbunătăți situația, schimbați abordarea la scrierea textului, acesta va constitui aceleași 20%, care vă vor oferi 80% din rezultat conform principiului Pareto. 

1. NU SCRIE, DE PARCĂ AI FI UN ROBOT
Scrie, ca o ființă umană. Salută-te, adresează-te pe nume. Uită de birocraticul “Dvs.” și de toată cealaltă birocrație. Ține mereu un dicționar sau un manual de limba rusă la îndemână, fă un marcaj pe site cu verificarea ortografiei, vocabularului și a semnelor de punctuație. Structurează și divizează textul pe paragrafe: citirea unui text lung este dificilă și plictisitoare. Scrie fraze scurte, elaborează liste, compune titluri și subtitluri. Nu ești sigur de corectitudinea scrierii și exprimării? Angajează un copywriter, editor sau verifică textul cu ajutorul unor programe speciale (care sunt ușor de găsit pe Internet).

2. EXPRIMĂ-TE LUMII CITITORULUI
Regula de aur. Află totul despre persoanele cărora le scrii o scrisoare, un buletin informativ sau un text pe site și încearcă să înțelegi ce probleme poți soluționa cu ajutorul afacerii. Uită de ceea ce îți dorești tu și concentrează-te asupra lucrurilor importante pentru clienți. 

3. CREEAZĂ TITLURI LA SUBIECT (ȘI PREVIEW—LA FEL)
Noi toți recepționăm zilnic sute de scrisori. De titlu depinde dacă vor deschide scrisoarea ta sau nu (va putea fi aceasta găsită ulterior în poștă). Ce să scriem în titlu? Cel mai important. Motivul, de ce expediezi această scrisoare. Variantele «oferta unică», «reduceri doar acum» și «avem o întrebare» — nu sunt binevenite. Deschideți folder-ul  «Spam» în email, mai găsiți câteva exemple, cum nu ar trebui să scrieți. Dați follow brandurilor sau companiilor preferate, căutați cele mai bune variante și "împrumutați-le ca un adevărat artist".

4. FOLOSEȘTE POZE CU PERSOANE REALE
Uită de serviciul de fotografii stoc (cel puțin căută pozele nu de pe prima pagină) sau din meniul "Imagini" în motoarele de căutare – toate aceste sunt de prost gust. La fel ca pozele cu modele zâmbitoare presupuse a fi în birou sau la o întâlnire, flori de paiete și semne de întrebare. Prezinți echipa ta? Fotografiaz-o în oficiu, afară în parc, sau pur și simplu pe fundalul unui perete alb, în orice centru de afaceri. Creezi un produs nou? Fă 5-10 fotografii cu iluminare bună din diferite unghiuri (aproape, departe, sus, jos, în mână sau cu alte obiecte).

5. POVESTEȘTE ISTORIA (CI NU O VINDE )
Bursa de texte de vânzare — secolul trecut. Cât mai puține cuvinte. Abundența de adjective – prost gust. Important este doar sensul. Imaginează-ți că îi povestești ceva bunicii tale. Cu siguranță că nu ai drept scop să o turmentezi pe bunica? Mai ales că ea aude rău, și periodic este distrasă de pisică, știrile la televiziune și reforma sistemului de pensii. Vorbește clar: ce, când și unde s-a întâmplat, care este rezultatul și de ce aceasta este important. Și da, utilizează poze, video, GIF-uri, ilustrații sau infografice frumoase. Mesageria — este aidoma unui film. Toate blocurile sunt conectate: partea vizuală transmite atmosfera, textul relatează sensul.
Text: Foto: Oriflame