5 modalități simple de a adopta stilul de viață suedez: Lagom-ul

Stilul de viață cool scandinav este răspândit în toată lumea. Peste tot, stilul de viață scandinav devine din ce în ce mai apreciat. Mai întâi, a fost "hygge" - filozofia daneză privind confortul și stilul simplu de viață. Acum, este rândul Suediei, iar lumea este încântată de conceptul suedez lagom. Dar ce reprezintă lagom? Și ce înseamna mai exact?

LAGOM, DOAR LAGOM

Lagom poate fi tradus ca „nici prea mult, nici prea puțin", dar se referă mai mult la adoptarea unui stil de viață moderat și echilibrat. Sună fabulos, nu-i așa? Când găsești acest mediu fericit, te afli în cel mai plăcut moment al vieții și ai reușit să trăiești "lagom". Suedezii militează pentru menținerea unui stil de viață simplu. Fac acest lucru zilnic și îl adoptă de asemenea și în rutinele de frumusețe. Iată 5 sfaturi pentru a-ți menține viața lagom!

1. IA O PAUZĂ & RELAXEAZĂ-TE
Nu complica lucrurile, optează pentru simplitate. Optimizează-ți rutina de dimineață prin reciclarea sau eliminarea produselor pe care nu le folosești niciodată sau de care nu ai nevoie. Păstrează-le doar pe cele care îți oferă efectul dorit. Bucură-te de timpul pe care astfel l-ai economisit!

2.CREEAZĂ-ȚI O GARDEROBĂ ESENȚIALĂ
Eliberează-ți dulapul de hainele care nu îți mai plac sau pe care nu le folosești niciodată. În schimb, păstrează articolele de îmbrăcăminte versatile pe care le iubești. Acest lucru va înlesni procesul de îmbrăcare dimineața care va deveni astfel mai puțin stresant. Ce vei face însă cu toate hainele pe care le-ai înlăturat din dulap? Donează-le unei organizații caritabile locale. 

3. ÎNDRĂZNEȘTE SĂ SPUI NU – TIMPUL PENTRU “MINE” ESTE ESENȚIAL 
Suedezii nu se tem să aloce timp pentru ei înșiși atunci când simt că este necesar acest lucru. Cu toții avem nevoie de puțin timp uneori pentru a ne reîncărca bateriile sau pentru a face ceva simplu cum ar fi de exemplu să dormi puțin sau să citești o carte. Nu trebuie să spui mereu da. Strecoară-te de una singură, găsește un loc liniștit unde poți rămâne cu tine însăți și relaxează-te.

4. DECONECTEAZĂ-TE
Lasă-ți calculatorul la serviciu. Închide-ți telefonul. Trăiește clipa și bucură-te de simplitatea vieții. Nu trebuie să fii mereu disponibilă pentru toată lumea. Ai voie să fii de negăsit sau izolată. Știm că este dificil de realizat acest lucru, dar oprește-te din ceea ce faci, respiră adânc, inspiră ușor, și apoi expiră. Iar acum, simte cât de bine este să fii eliberată de stresul de a verifica constant mesajele și mediul de socializare. 

5.  FĂ CEEA CE ÎȚI PLACE 
La finalul zilei, viața înseamnă să faci ceea ce îți place și să petreci timp cu oamenii care îți sunt dragi. Nu uita să îți aduci aminte din când în când ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Viața nu înseamnă tot timpul ceea ce trebuie să facem, ci și ceea ce dorim să facem. Nu înseamnă să depășești așteptările celorlalți, ci să trăiești acum și să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai. Reține că trăiești doar o dată, de aceea fă tot ceea ce te face fericită!

Text: Foto: Oriflame