Propria afacere fără investiții

Visezi să ai propria afacere însă nu dispui de capital? Acesta nu e un motiv să-ți pierzi motivația! Vom examina în ordine, modul de a deschide o afacere cu investiții minime.

Din start îți spunem un secret: lipsa primului capital nicicum nu te va împiedica să ai propria afacere. Sunt o mulțime de posibilități să primești bani, necesari pentru start – și nu vorbim acum despre granturi, credite sau crowdfunding. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de afaceri pentru care nu este nevoie de investiția inițială. Adică este nevoie dar nu e măsurată în bani. Haideți să vedem care sunt ele.

Hand-made 

Dacă produci hand-made, atunci poți să și vinzi produsele confecționate. Totodată, dacă ești spre exemplu, artist atunci investiția ta se rezumă doar la materialele din care tu îți faci creația. Există platforme comode cu care lucrează mulți artiști – acestea fiind Etsy, eBay sau Amazon.

Să ajuți prin casă 

Pentru a efectua astfel de servicii nu trebuie să investești într-un eșantion de produs și nici să dispui de un oficiu personal. Să ajuți persoanele să plimbi câinii este posibil și făr studii, iar dacă ai diploma unui medic sau învățător atunci poți în timpul liber să te angajezi ca dădacă.

Repararea 

Dacă dispui de calități tehnice atunci transformă-le într-un venit. Totodată nu este necesar să faci lucru acasă – cu ajutorul unor platforme comode, ca spre exemplu, YouDo, poți oferi astfel de servicii oriunde.

În plus pentru a fi un profesionist nu va trebui să investești în crearea produsului tău sau pe arenda oficiului. Posibil cea mai mare investiție a ta să fie doar procurarea setului de instrumente.

Consultații 

Multe persoane nu se grăbesc să-și deschidă propria afacere până ce vor obține experiența necesară lucrând într-o companie de succes. Dacă demult lucrezi în oricare industrie atunci start-uperii și tinerii specialiști vor fi fericiți să obțină consultații de la un expert în domeniu ca și tine. Serviciile de consultanță nu necesită investiții pentru crearea produsului tău, prin urmare, investiția ta este limitată doar de timp.

Vânzarea produselor cosmetice 

Modelul de afaceri este simplu: procuri cosmetica de la producător la prețul de distribuitor și o vinzi cunoscuților. Cu compania Oriflame nu sunt necesare investiții serioase de la tine – doar achiți plata de înregistrare, egală cu plata unei cafeli. În plus compania îți oferă un Plan de Succes – strategie deja testată care te va ajuta nu doar să obții un venit dar și cum să îți construiești propria afacere cu investiții minime. Puteți de asemenea să lucrați on-line și să dedicați lucrului atâta timp cât doriți. Pentru detalii accesați aici.

Deschiderea unei microîntreprinderi 

Pentru asta e nevoie să utilizezi una din platformele-model: poți deveni șofer, înregistrându-te pe Uber, sau să ai profit, arendând apartamentul tău prin intermediul AirBnb.

După ce primul tău start-up vei începe a avea un venit real, atunci vei putea investi în dezvoltarea sau în deschiderea unei afaceri noi.

Text: Foto: Oriflame