Briliant Trio

Semashko, Kirdyanova și Besschevertteva - fiecare din această persoană minunată a atins titlul de Director Diamant în 2017. Ne-am întâlnit cu Svetlana, Anna și Natalia în biroul de la Moscova din Oriflame și am vorbit despre un nou titlu, stereotipuri și de lucru cu noii veniți.

Sunteți demult în Oriflame. Ce te-a ajutat să obțineți titlul de Director de Diamant?
Anna Kirdyanova:
Primul lucru este decizia din capul tău. Asta e cel mai importamt atunci când vrei să începi ceva. Apoi, planificarea și recrutarea, în fiecare zi. Apoi obțineți rezultatul.
Natalia Besscheverteva: La început, unei persoane nu-i place ceva în viață, atunci decide să schimbe această viață. Scopul — visul, aceasta fiind forța motrice.
Svetlana Semashko: În cazul meu, este mai ușor – m-a ajutat recrutarea. Obișnuiam să recrutez foarte puțin, în trecut, acum am învățat să o fac în fiecare zi.

Cum au reacționat cei dragi față de faptul că lucrai 24 din 24, acum și la început?
Anna Kirdyanova:
Întotdeauna învăț de la Svetlana. Nu trebuie să faci un război, trebuie să poți negocia. Stai alături de soț și explici de ce faci acest lucru și ce vei obține în cele din urmă. La început soțului i-a plăcut că am devenit mai puțin morocănoasă și solicitam mai multă atenție. Nu pot spune dacă a crezut sau nu a crezut, este prostește să vorbim despre asta. Mama era lângă mine (Natalia Besscheverteva – прим ред.): exemplu concret, că la Oriflame poți câștiga, călători, etc. Probabil că nu credea că voi ajunge la rezultat. Când am început a avea cîștigători și călători, totul s-a schimbat. Bărbații sunt puțin diferiți, raționalizează diferit, arăți rezultatul - ei vor crede..
Svetlana Semashko: Desigur, rudelor nu le place atunci când vă petreceți timpul familiei la locul de muncă. Trebuie cumva să compensezi acest lucru. Cu cuvinte afectuoase! Această abordare rezolvă orice problemă - cu soțul, recrutarea sau escortarea începătorului.

Cum lucrați cu începătorii? Îi convingeți să se alătură-te companiei Oriflame?
Svetlana Semashko:
 Noi nu-i convingem, noi lucrăm cu obiecțiile. Cea mai întâlnită frază e: «Acesta nu e lucrul meu». Și omul prin această frază are o mulțime de lucruri în minte. O listă întreagă. De ce nu e lucrul tău? «Eu nu sunt vânzător», — spune oricine. Și noi nu demult timp vindem. — «Nu pot invita oameni, mă simt inconfortabil, nu am timp». «Nu e al meu» — expresia dată e foarte răspândită și populară. Atunci începi să dezasamblezi pe componente acest «nu e al meu» .
Anna Kirdyanova: Atunci când o persoană nu are timp să se gândească sau să spună nimic, el răspunde printr-o expresie generală. El are nevoie să reacționeze la tine.
Natalia Besscheverteva: Este doar o lipsă de informații. Ce e la suprafață: Oriflame e cataloage, ce trebuiesc prezentate.

În campania de primăvară, vorbim despre stereotipuri, inclusiv despre vârstă. Au existat stereotipuri despre lucrul în Oriflame? Ce rămâne mit atunci și acum?
Anna Kirdyanova:
 Eu înțeleg noii-veniți care se confruntă cu obiecții. Sunt un exemplu concret: n-am crezut niciodată că voi cumpăra cosmetice în Oriflame. De unde aveam aceste gânduri? «Eu nu sunt așa. Eu am finisar o universitate: Universitatea de Stat din Togliatti. Care Oriflame?!»
Svetlana Semashko: Poate că a existat un astfel de stereotip că „diamant” este dificil. Acesta este un stereotip real: «Diamantul» acesta este un sistem simplu de acțiuni.
Natalia Besscheverteva: Se întâmplă ca oamenii să se alăture companiei înainte să aibă o părere. Am venit la companie, am aflat mai multe despre produse, mi-a plăcut foarte mult. M-am întâlnit cu sponsorul - o echipa excelenta, oameni normali!
Care-s stereotipurile despre produse?
Svetlana Semashko: Am venit cu convingerea că nu voi cumpăra un produs de îngrijire a pielii. Pentru corp sau picioare - bine. Când veți afla mai multe despre produs, veți încerca și toate aceste stereotipuri vor dispărea.
Anna Kirdyanova: Îmi amintesc spunând: niciodată în viața mea nu voi cumpăra apă de toaletă și șampon.
În ce măsură scopurile de afaceri și cele personale sunt interconectate? 
Natalia Besscheverteva: Mi se par indispensabile. Noi, în Oriflame poziționăm valorile familiei, libertatea și spiritul antreprenorial. Nu trebuie să petreceți 24 de ore pe zi la serviciu, puteți fi cu familia și puteți vedea cum cresc copiii dumneavoastră.
Anna Kirdyanova:Este imposibil să lucrați, să lucrați și să lucrați tot timpul. Familia e acolo.
Svetlana Semashko: Aș fi vrut să fie echilibru.
Anna Kirdyanova: Afacerea noastră e ușoară, familială.

Când ai început, nu părea o mare diferență între tine și primul nivel?
Anna Kirdyanova:
Când începeți să vă deplasați prin sistem, împreună cu dvs. aveți sponsorul. Totul este împărțit pe pași.
Svetlana Semashko: Afacerea noastră e ca un joc.
Natalia Besscheverteva: Când am fost angajată și aveam un job, doream mereu să dorm. Dimineața nu mă puteam trezi, seara eram obosită. Dar de îndată ce mi-am dat seama că îmi pot îmbunătăți viața într-un timp scurt, am început să am energie. Puteam să nu dorm cu zilele, să nu plec undeva să vorbesc.
Anna Kirdyanova: Energia generează energie. Faceți primul pas, dar apoi totul se rezolvă de la sine. Și nu pare atât de înfiorător.

Text: Foto: Oriflame