Momentele noastre împreună

Momentele noastre împreună

Ca proaspeți părinți ne confruntăm cu un șir de întrebări ce țin de nevoile bebelușului nostru. Trăim într-o lume în care suntem înconjurați de numeroase  produse de igienă, produse alimentare, branduri de haine, jucării pentru copii și toate acestea pentru omulețul mic care abia s-a născut. Cum să facem alegerea corectă și de ce are nevoie cu adevărat bebelușul tău?

Împreună cu Brand Ambasadorul Oriflame Moldova - Lilia  Lozan , care de curînd a devenit mămică am selectat căteva recomandări și sfaturi legate de nevoile copilului. Haideți să le descoperim împreună!

                                                                                                                                                                                                         

Atingerea

Atingerea reprezintă cheia în crearea unei legături între mamă și copil. Chiar și știința arată că bebelușii au nevoie de dragostea și de contactul piele la piele mai mult decât orice altceva! Atingerea ajută la reglarea bătăilor inimii și respirației bebelușului, îi îmbunătățește somnul și creează un copil mai sănătos. Absența atingerii poate afecta negativ dezvoltarea intelectuală, fizică și comportamentală.

Ce poate fi mai plăcut decât acele clipe de tandrețe între tine și bebelușul tău, clipe în care evadezi din lumea reală, iar bebelușul reprezintă tot universul tău.

 

Îngrijirea pielii

Nimic nu se aseamănă cu gingășia pielii bebelușului. A ține în brațe un bebeluș, a privi în ochișorii lui atotștiutori și a te minuna de pielii lui catifelată, este ceva fascinant. Poate această finețe este concepută pentru a ne inspira să avem grijă de pielea lor delicată? Nu știm sigur, dar cert este că ea are nevoie de o îngrijire specială! Produsele Baby O sunt în perfectă armonie cu pielea bebelușului.

Acestea sunt 95 % naturale, conțin ulei pur de ovăz suedez, care este compatibil cu pielea bebelușului, de asemenea, ele întăresc bariera de protecție a pielii bebelușului lăsând-o moale, hrănită și protejată. Gama conține un șamponul blând, cu formulă „fără lacrimi”, ce curăță ușor, hidratează și înmoaie pielea și părul bebelușului. Balsam multifuncțional pentru înmuierea zonelor uscate și un ulei de corp, ce  hidratează şi calmează, în plus, este foarte compatibil cu pielea bebelușului pentru că imită lipidele naturale ale acesteia.

 Alimentația

Toți bebelușii au nevoie de lapte, dar indiferent dacă bebelușul este alăptat sau hrănit cu biberonul, tot ce contează este ca copilului să nu îi fie foame! Cu toate acestea, dacă ai posibilitatea, alăptează, este dovedit că alăptarea are beneficii mari atât pentru mama cât și pentru bebeluș. Aceasta ajută la crearea imunității, reduce riscul apariției mai multor boli. Hrănirea bebelușului înseamnă mult mai mult decât asigurarea nutrienților necesari celui mic. Este, de fapt, momentul care întărește și mai mult, legătura între tine și copil, creată în timpul sarcinii. Este modul în care îi transmiți dragostea și convingerea că este apărat și îngrijit. În brațele tale se va simți, de aici înainte, protejat și în siguranța!

Somnul

Nu contează unde, nu contează cât, important este copilul să doarmă. În timpul somnului creierul lor mic se dezvoltă și se maturizează. De asemenea, îl ajută să proceseze informațiile senzoriale, să învețe și să își formeze memoria. Iar somnul în brațele mamei este cel mai dulce!

Nu există un manual pentru meseria de părinte, dar alegerile corecte și asigurarea nevoilor primordial ale copilului îți poate ușura munca, iar rezultatul este un zâmbet larg pe fața ta și a bebelușului tău!