De ce „strobing” este noul „contouring”

Tehnica contouring în materie de machiaj, a fost înlocuită cu o nouă tendință numită „strobing”, care îți subliniază ușor și natural frumusețea. Află cum să obții un machiaj actual cu ajutorul noului iluminator THE ONE!

AȘADAR, CE ESTE STROBING-UL?

Iată o informație prețioasă: în timp ce contouring-ul se concentrează pe crearea de umbre și unghiuri folosind fond de ten de nuanțe diferite și fard cu efect bronzant, strobing-ul se bazează pe lumină. Este o tehnică de iluminare ce scoate în evidență trăsăturile feței, prin aplicarea unor produse cosmetice care reflectă lumina pe anumite puncte cheie ale feței. Astfel, se creează iluzia unei zone luminate, a unui ten radiant. 

ȘI CUM PROCEDEZ?

  1. Aplică un iluminator pe zonele unde soarele te-ar încălzi cel mai repede: de-a lungul pomeților, pe lungimea nasului, pe arcul lui Cupidon (scobitura deasupra buzei de sus) și pe partea cea mai proeminentă a bărbiei.
  2. Pentru o strălucire mai intensă, dar totuși delicată, amestecă câteva picături de iluminator cu baza sau fondul de ten preferat și aplică pe toată fața.
  3. Dacă brațele și decolteul sunt deschise, adaugă iluminator pe zona claviculelor și umeri pentru a menține strălucirea feței și a face aspectul să arate mai natural.


CE ILUMINATOR AR TREBUI SĂ FOLOSESC? 

Alege un iluminator cu o consistență perlată, care mai degrabă lucește decât să aibă particule strălucitoare – reține că vrei să obții un aspect proaspăt și radiant, și nu unul ca un glob disco.

Optează pentru texturile lichide: ele dau cel mai natural efect, nu accentuează textura pielii și se îmbibă cu ușurință. De exemplu, noul iluminator The One IlluSkin: iluminează frumos pielea datorită unui amestec de pudră radiantă și pigmenți. 

Text: Foto: Shutterstock