Cum îngrijim de tenul gras

Îngrijirea tenului gras, mai ales în timpul verii – o sarcină deloc ușoară. Dacă strălucirea nedorită începe să-ți dea de știre după câteva ore după spălare, te-ai adresat unde trebuie.

STABILEȘTE DIAGNOSTICUL

În primul rând este necesar de a determina dacă pielea ta se referă cu adevărat la tipul de ten gras. De multe ori, ceea ce considerăm ten gras este un rezultat al perturbărilor hormonale în organism, în special, creșterea nivelului de hormoni masculini – androgeni. Dar, dacă pielea ta devine deosebit de grasă la mijlocul zilei, dacă pe ea nu se menține machiajul, porii sunt prea vizibili, iar în zona T mereu sunt prezente erupții cutanate este probabil că pielea ta se referă la tipul de ten gras. 

ALEGE PRODUSUL PENTRU CURĂȚARE


Dacă ai tenul gras, probabil îți este cunoscut sentimentul de etanșeitate care are loc după spălarea cu mijloace deosebit de agresive. Este un semn rău dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, atunci doar se agravează problema, deoarece pielea începe să producă mai intensiv sebum. Încearcă un gel sau alte produse de curățare ușoară care nu usucă pielea. 

 

ÎNCEARCĂ O MASCĂ
Dacă ai tenul gras, este necesar să folosești o mască pe bază de argilă. Ea absoarbe impuritățile și curăță porii, reduce producerea de sebum. 

NU ECONOMISI PENTRU PRODUSELE DE HIDRATARE
Nu deshidrata pielea. De fapt, tenul gras are nevoie de mai multă hidratare, pentru a o menține sănătoasă. Alege creme ușoare pentru hidratare sau geluri care nu conțin ulei, dar pentru cele mai bune rezultate nu uita să folosești serul. 

PĂSTREAZĂ LA ÎNDEMÂNĂ ȘERVEȚELE ABSORBANTE
În a doua jumătate a zilei pielea produce mai mult sebum, acest lucru este perfect normal, dar poate fi inconfortabil. Șervețelele absorbante – un mod comod de a îndepărta de pe pielea tot ce e de prisos.  

EXFOLIAZĂ CORECT

Exfolierea îndepărtează celulele moarte ale pielii care se acumulează pe suprafața pielii și provoacă iritații. Noi nu recomandăm persoanelor cu tenul gras să folosească dispozitivul pentru curățarea pielii – în schimb, utilizează un exfoliant pe bază de acizi hidroxi. De exemplu, produsele care conțin acid salicilic, exfoliază eficient și curăța porii.  

PROTEJEAZĂ-TE DE SOARE
În cazul că pielea ta este predispusă la apariția grăsimii, ai putea să te simți incomod doar de la gândul la cremele de protecție solară. Avem pentru tine o veste bună: pe piață există o mulțime de produse de protecție solară cu texturi ușoare, de asemenea, în multe creme de zi se conține FPS  și îți vor proteja pielea tot atât de bine ca produsele specializate. 
Text: Foto: Getty Images, Kristine Wreyford