7 greșeli de îngrijire pielii problematice pe care le face toată lumea

Brandul NovAge a fost completat cu produse pentru pielea grasă, combinată și cu probleme. În acest articol vom vorbi despre cum să îmbunătățim eficacitatea produselor cu o îngrijire adecvată și cum să accelerăm recuperarea pielii.

Gama NovAge a fost completată cu trei produse care pot fi utilizate împreună sau separat. Împreună acestea acoperă principalele sarcini de îngrijire a pielii cu probleme și predispusă la îngrășare: reducerea luciului inestetic, curățarea porilor, combaterea inflamației și prevenirea celor noi. Eficiența produselor este dovedită clinic!

Tratamentul pentru reducerea sebumului NovAge echilibrează producția de sebum, Emulsia antiacnee NovAge estompează aspectul cicatricilor, calmează pielea şi previne noile probleme, iar în cazul apariţiei unui coş, foloseşte Gelul pentru combaterea coşurilor cu acţiune 24h NovAge.

Elimină cele mai frecvente greșeli în îngrijirea pielii problematice, care provoacă noi inflamații și luciul gras – în acest fel vei crește rezultatul produsului și te vei bucura de un ten frumos mult mai repede.

Greșeala 1: renunțarea la hidratare

„Pielea mea este deja grasă, nu are nevoie de cremă!” – crezi tu, iar acest lucru este absolut greșit. Pielea cu probleme poate fi deshidratată: dacă este suprasolicitată, glandele sebacee vor lucra mai intens pentru a întări bariera de protecție și a menține umiditatea pielii. Rezultatul este pori înfundați și inflamații.

Soluția: îngrijire corespunzătoare

Nu sări peste hidratare în îngrijirea complexă și folosește produse seboregulatoare. De exemplu, Tratament pentru reducerea sebumului NovAge cu tehnologia Sebum Control și tehnologia Micro-Sponge reduce producția de sebum și absoarbe excesul acesteia. Produsul conține acid salicilic, niacinamidă și complexul Vita Hydration pentru a menține echilibrul și a proteja împotriva suprasolicitării. Dacă utilizezi acest produs ca etapă finală în îngrijire e mai bine să nu omiți crema și să o aplici imediat după tratament: produsul dat completează crema, dar nu o înlocuiește.

Aplică câteva picături imediat după spălare și în timpul zilei (poți chiar peste machiaj!), dacă pielea strălucește din nou.

Greșeala 2: îngrijire haotică

În perioade de erupții, nu te panica, și nu aplica un remediu după altul, schimbând produsele de îngrijire la fiecare câteva zile în căutarea unuia care te va ajuta. Astfel doar agravezi stresul, iar erupțiile vor deveni și mai dureroase. A doua greșeală - uneori ai grijă de piele în mod activ, apoi sari peste unele etape de îngrijire, iar alteori renunți complet la orice fel de îngrijire.

Soluția: o rutină zilnică

Obișnuiește-ți pielea cu o îngrijire uniformă, intensivă pentru a-i da un semnal de recuperare. Curățare blândă, tratament pentru reducerea sebumului, o emulsie pentru pielea problematică, hidratarea feței și a zonei ochilor – fiecare dintre acești pași este important în sine și ca complex în îngrijirea pielii problematice. Nu îți va lua mult timp – iar dacă urmezi acești pași în fiecare zi, rezultatul te va surprinde!

Greșeala 3: fond de ten cu acoperire densă

Un amestec de fond de ten și sebum, care se elimină pe parcursul zilei este un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor. Da, vrei să maschezi imperfecțiunile cu un fond de ten dens, da cu cât inflamația este mai activă, cu atât masca din produse cosmetice dăunează pielii.

Soluția: optează pentru texturi ușoare sau renunță pentru moment la acoperire

Folosește o cremă ușoară BB sau, dacă este posibil renunță complet la fond de ten pentru moment. Revenind acasă spală imediat fața pentru a lăsa pielea să respire.

În fiecare zi după ser aplică emulsia NovAge, aceasta conţine un ingredient cu efect puternic calmant şi regenerator - Centella (CICA). Acesta va ajuta la reducerea inflamației și va spori regenerarea astfel încât urmele rămase să se vindece cât mai repede. Dacă pielea va străluci în timpul zilei, evită să aplici un strat gros de pudră, folosește șervețele matifiante sau gelul matifiant NovAge.

Greșeala 4: eu sunt propriul meu medic cosmetolog

În nici un caz nu stoarce coșurile acasă, astfel crești riscul răspândirii inflamației și agravezi starea pielii. Poți lăsa cicatrice care pot fi îndepărtate doar cu un laser scump. Nu te mai privi atât de des în oglindă: astfel dorința de a stoarce un coș sau un punct negru crește.

Soluția: folosește un remediu punctat (și aruncă oglinda care mărește!)

La primul semn de inflamație, aplică Gelul pentru combaterea coşurilor cu acţiune 24h NovAge pentru a acţiona împotriva acestuia şi pentru a preveni suprainfectarea. Dovedit clinic: gelul reduce suprafața inflamației cu 40% în 24 de ore. Utilizează înainte de a aplica crema.

Greșeala 5: bronzul

Mamele și bunicile noastre credeau că cel mai bun remediu pentru acnee este soare, deoarece acesta „usucă”. De fapt, soarele acționează invers: căldura crește producția de sebum, poluarea mediului (de exemplu, gazele de evacuare) pătrund mai rapid în piele și înfundă porii, iar pielea însăși suferă de la expunere excesivă la razele UV.

Soluția: umbra sau FPS

Protejează pielea de razele UV folosind produse cu FPS ridicat tot parcursul anului. Folosește un produs special pentru față și de calitate, pentru a evita pori înfundați. Dacă crema de zi nu are FPS, utilizează o cremă specială cu FPS – nouă ne place Cremă de zi cu efect intens de protecţie FPS 50 NovAge.

Greșeala 6: scrub-ul

În cazul pielii cu probleme produsele cu particule exfoliante sunt contraindicate: rănesc pielea, sporesc producția de sebum și cresc zona de inflamație. Chiar dacă faza coșurilor a rămas în urmă și te lupți cu post acneea, folosește remedii mai ușoare: acestea elimină mai eficient urmele de inflamație și au un efect cumulativ.

Soluția: recuperare zilnică și exfoliere blândă

Pentru efecte ușoare zilnice asupra post-acneeai, aplică o emulsie facială NovAge împotriva inflamației, care reduce înroșirea și cicatrizează urmele cu 19% după 1 lună de utilizare (dovedit clinic). O dată sau de două ori pe săptămână poți folosi Mască peeling cu efect de reînnoire a pielii NovAge fără particule abrazive: exfoliază ușor și accelerează regenerarea.