10 trucuri în machiaj bune de știut

Doar pentru că te machiezi cu regularitate, asta nu înseamnă că o faci neaparat și corect. Citește cele 10 trucuri de machiaj propuse de noi – pentru o aplicare mai rapidă și mai ușoară.

1. UNGHII

Pentru ca unghiile tale să fie „îmbrăcate” într-o culoare puternică și vie, aplică un strat de ojă albă peste lacul protector, chiar înainte de a aplica oja colorată. 

2. OCHI STRĂLUCITORI

Același principiu se aplică și pentru machiajul ochilor. Acoperă-ți pleopele cu un strat generos de tuș alb și apoi aplică un fard de pleoape într-o culoare puternică. Acest lucru va intensifica nuanța fardului. Culorile deschise sunt acum și mai puternice! 

3. BUZE COLORATE CE DUREAZĂ

Aplică un strat de ruj lucios și presează un servețel subțire pe buze.  Apoi, peste servețel, aplică cu pensula un praf de pudră translucidă. Permite-i să fie absorbită de ruj și înlătură servețelul. Astfel, rujul va rămâne fixat toată noaptea pe buze. 

4. FOLOSEȘTE BAZĂ DE MACHIAJ PENTRU PLEOAPE

Pleoapele sunt uleioase, așa că dacă aplici un corector ca bază, machiajul va curge sau se va strânge în pliul ochilor. Folosește o bază de machiaj pentru pleoape, iar machiajul tău va rezista o perioadă îndelungată

5. ACOPERIRE PERFECTĂ

Dacă îți dorești o acoperire diafană, sau dacă folosești o cremă BB sau CC, aplică produsele cu ajutorul degetelor. Însă pentru fondurile de ten cu o consistență mai solidă sau pentru un grad mai mare de acoperire, folosește o pensulă specială. 

6. TUȘUL MULTIFUNCȚIONAL

Dacă vrei să obții un contur cu efect de gel, menține vârful creionului pentru contur deasupra unei flăcări timp de 10 secunde. Astfel, vârful kohl se va înmuia și va avea o consistență mai fluidă. 

 

"Un creion pentru ochi bej va intensifica albul ochilor și îi va face să pară mai mari"


7. POTRIVEȘTE 

Nuanța produselor de machiaj care acoperă tenul, precum fondul de ten sau corectorul trebuie să fie la fel cu nuanța pielii de pe interiorul brațului, și nu cu cea de pe mână. 

8. SPUNE PA CEARCĂNELOR

În loc să aplici corectorul în formă de semilună sub ochi, încearcă să creezi o formă de V, pornind din colțul extern până în colțul intern al ochilor. Folosește o pensulă pentru aplicarea corectorului și privește cum dispar cearcănele!

9. OCHI PĂTRUNZĂTORI

Investește într-un creion pentru ochi bej și conturează-ți linia apei de jos, acordând o atenție deosebită colțurilor interne ale ochilor. Acest truc va intensifica albul ochilor și astfel ochii tăi vor părea mai mari și mai ”limpezi”. 

10. TESTUL RUJULUI

Dacă nu te-ai hotărât încă ce culoare de ruj ți se potrivește, testează rujul pe deget, în zona amprentei – aici culoarea este similiara cu nuanța buzelor. 

Text: Foto: Shutterstock