Cum să rămâi frumoasă în ciuda căldurii

Clima caldă și umedă poate strica nu doar coafura sau machiajul, dar, de asemenea, afectează starea pielii. Cum poți evitat aceste probleme? Noi îți vom spune!

PROBLEMA 1: PE TIMP CALD APAR ERUPȚII CUTANATE

Cea mai sigură cale de a te proteja de erupții cutanate, legate de vremea caldă, transpirația crescută, poluarea aerului și utilizarea machiajului – curățarea corespunzătoare. Dispozitivul pentru curățarea pielii va ajuta să elimini chiar și cele mai adânci murdării și curăță porii, iar loțiunea tonică va ajuta la îndepărtarea reziduurilor de machiaj. Dacă pielea ta este predispusă la erupții cutanate anume pe timp de vară, vei avea nevoie de mască minerală pe bază de argilă, care va elimina inflamația și va curăța porii și pielea. Iar șervețelele matifiante vor ajuta la eliminarea strălucirii nedorite pe tot parcursul zilei. 

PROBLEMA 2: DIN CAUZA UMIDITĂȚII ÎNALTE PĂRUL DEVINE PUFOS
Dacă vei ieși dintr-o încăpere cu aer condiționat, în aer cald și umed, cu siguranță părului tău nu îi va place – iar ție, nu o să-ți placă ce se întâmplă cu el. Pentru a evita această problemă, utilizează produse pentru îndreptare care nu necesită spălare sau aplică pe toată lungimea părului ser. În zilele cu umiditate ridicată este bine să ai la îndemână un șampon uscat pentru a îndepărta excesul de umiditate. 

PROBLEMA 3: DIN CAUZA UMIDITĂȚII MACHIAJUL FORMEZĂ CUTE SAU CURGE
Cremele, ceara și produsele pe bază de uleiuri au tendința să curgă pe vreme caldă. Prin urmare, te sfătuim să renunți pentru vară la creme grele și minerale în favoarea unor formule lichide, de exemplu, utilizează BB sau CC-cremă în locul unui fond de ten. Deoarece, pe timp cald pudra cremoasă sau fardurile de pleoape au tendința să se comporte nu în cel mai bun mod, are sens să le înlocuiești cu o pudră pulbere. Aplică pudra peste o bază de machiaj ce va ajuta ca aceasta să se mențină pe o perioadă mai lungă. Și pentru a evita petele de rimel, utilizează rimelul nostru preferat și rezistent la apă 5-în-1 The ONE. 

 

 

 

PROBLEMA 4: IMPACTUL RAZELOR SOLARE ASUPRA PIELII

În zilele calde ne îmbrăcăm mai lejer, și, prin urmare, expunem pielea la soare. Aceste raze – UVA și UVB – nu numai că pot provoca cancer, dar, de asemenea, contribuie la îmbătrânirea pielii. Și dacă iarna este suficientă o cremă cu FPS atunci vara este necesară o protecție mai mare. Poți utiliza o cremă pentru față cu un factor de protecție ridicat, iar pentru corp să procuri un produs care se absoarbe mai rapid și nu lasă senzație de lipicios. 


PROBLEMA 5: URMELE DE TRANSPIRAȚIE

Unii oameni au tendința de a transpira mai mult decât alții, dar, cu toate acestea, urmele de transpirație nu plac la nimeni. Soluția simplă – aplică pe „zona de risc” puțin talc, care absoarbe excesul, de asemenea, folosește o cremă antiperspirantă pentru picioare. Poate va fi necesar să experimentați pentru a alege un deodorant care ți se va potrivi în lunile de vară, iar îmbrăcăminte alege ceva din bumbac și stofe ușoare, care prin ele însele sunt în măsură să prevină mirosurile.


Text: Foto: Getty Images