Cum să îți îngrijești pielea în perioada sărbătorilor

Odată cu venirea celor mai importante sărbători ale anului, dorim ca pielea noastră să arate cât se poate de bine. Iată câteva sfaturi utile pentru ca pielea ta să se mențină în condiții optime în timpul sărbătorilor!

MENȚINE-ȚI RUTINA 
Când vin sărbătorile, deseori renunțăm la rutina obișnuită, însă dacă dorim ca pielea noastră să arate impecabil, este esential sa nu renunțăm la obiceiurile noastre de îngrijire a pielii! Prin efectuarea rutinei se elimină murdăria, impuritățile, excesul de sebum iar pielea se menține hidratată. În timpul sezonului de sărbători, purtăm adesea mai mult machiaj pentru a obține un look festiv, de aceea acum este mai important decât oricând să nu renunți la rutina obișnuită și să îndepărtezi machiajul înainte de a merge la culcare.

BEA APĂ
Sărbătorile reprezintă o ocazie pentru întâlniri și petreceri în sânul familiei, dar cuprinși de valul bucuriei, este ușor să exagerăm consumul mâncărurilor și al băuturilor savuroase. Alcoolul poate conferi un aspect tern pielii și o poate deshidrata, iar acest lucru nu este de dorit atunci când știm că urmează o nouă petrecere. Pentru a-ți menține pielea proaspătă și sănătoasă, consumă o cantitate mai mare de apă înainte de orice eveniment în cadrul căruia știi că vei consuma alcool și bea întotdeauna un pahar de apă între băuturile alcoolice.

RELAXEAZĂ-TE
Știm cu toții că întâlnirile în familie pot fi uneori stresante, iar stresul se vede imediat pe pielea noastră. Obține o stare de zen suplimentar și tratează dezacordurile din familie cu profesionalism, rezervându-ți timp în prealabil pentru a te relaxa. Bea o ceașcă de ceai, aplică un tratament calmant pentru piele, citește cartea ta preferată. Fă orice este necesar pentru a te relaxa și a te simți bine!

CONSUMĂ MÂNCARE SĂNĂTOASĂ
Sezonul sărbătorilor este momentul răsfățurilor, dar încearcă să consumi și alimente sănătoase! Asigură-te că pielea ta primește vitaminele și mineralele necesare pentru a se menține sănătoasă prin pregătirea unei salate colorate pentru a echilibra consumul alimentelor grele și al dulciurilor. Legumele colorate conțin o varietate de antioxidanți care contribuie la combaterea stresului oxidativ și la hrănirea pielii.

FĂ-ȚI SOMNUL DE FRUMUSEȚE!
Cu toate nopțile târzii, petrecerile și distracțiile din sânul familiei, adesea dormim prea puțin. Lipsa somnului și prezența stresului care apare odată cu sezonul de sărbători ne pot lăsa ochii încercănați și tenul cenușiu. Așa cum spune și denumirea somnului de frumusețe, acesta este important pentru a arăta cât mai bine, de aceea, încearcă să dormi cel puțin 6-8 ore pe noapte! Anumite cercetări au demonstrat că regenerarea celulelor, care este foarte importantă pentru refacerea pielii, se intensifică în timpul somnului. Acest lucru indică faptul că, dacă te vei odihni bine pe durata nopții, cel mai probabil te vei trezi cu o piele proaspătă și strălucitoare.

Text: Foto: Oriflame