Cum să îți protejezi părul pe timp de iarnă

Vârfuri casante și uscate și rădăcini grase – așa se întâmplă cu părul iarna! Temperaturile joase și utilizarea frecventă a căciulilor și a fularelor nu fac deloc bine buclelor părului. Dar fii fără grijă- am pregătit câteva sfaturi despre cum să combați efectele frigului și să îți îngrijești părul!

1.  OPTEAZĂ PENTRU BALSAMUL FĂRĂ CLĂTIRE
Gerul și vântul aspru pot duce la deshidratarea accentuată a părului, acesta devenind dificil de aranjat. Pentru a înlesni reținerea umidității și menținerea unui păr sănătos investește într-un balsam fără clătire de calitate. Șuvițele tale de păr îți vor fi recunoscătoare.

2. TAIE VÂRFURILE PĂRULUI ÎN MOD REGULAT
Doar pentru că e frig afară, nu înseamnă că trebuie să renunți la rutina ta obișnuită de înfrumusețare! Deoarece vârfurile părului se degradează în aceeași măsură și pe timpul iernii, scurtarea regulată a părului te va ajuta la mentinerea acestuia într-o formă optimă.

3. CÂND AFARĂ BURNIȚEAZĂ, FOLOSEȘTE UN FIXATIV
Fixativul de păr reprezintă soluția perfecta împotriva umezelii. De aceea, asigură-te că îl folosești dacă există riscul de lapoviță sau de ploaie. Optează pentru o fixare ușoară sau fermă - în funcție de preferințe. Care este avantajul folosirii acestuia? Se curăță cu ușurință prin aplicarea periei de păr. 

4. POARTĂ CĂCIULA (CU PRECAUȚIE)
Deși accesoriul pe care îl porți în mod obișnuit pe cap pentru protejarea împotriva frigului poate fi drăguț, acesta îți poate aplatiza părul. În zilele în care chiar este necesară purtarea unei căciuli, tapează puțin părul din creștetul capului. Acest lucru va conferi coafurii o bază solidă, oferindu-ți posibilitatea să îi redai părului volum printr-o aranjare rapidă, atunci când îți scoți căciula de pe cap.  

5. NU UITA SĂ ÎȚI RĂSFEȚI PĂRUL
Bineînțeles, este necesar să continui să utilizezi șamponul și balsamul obișnuit, dar nu uita să îți tratezi părul cu o mască luxoasă sau cu un ulei de păr care vor conferi strălucire, hidratare și volum.
Text: Foto: Getty Images