Curățenie 24/7

A mirosi cât mai bine are legătură cu igiena, dieta și obiceiurile zilnce pe cât de mult are legătura cu parfumul pe care îl porți. Iată 8 sfaturi pentru a te menține fresh de dimneața până seara, din cap până-n picioare.

1. PIELEA TA
Pielea hidratată menține parfumul pe piele un timp mai îndelungat decât pielea uscată. Așa că după duș, atunci când ai porii deschiși, aplică o loțiune de corp hidratantă și apoi aplică parfumul tău preferat. 

3. AȘA NU-URILE DIETEI
Ceea ce mănânci impactează modul în care miroși în mod natural și modul în care reacționează parfumul pe pielea ta. Unele alimente și condimente au tendința de a miroși mai puternic decât altele, de aceea o dietă în care predomină fructele și legumele și consumul de apă va elimina mirosurile puternice neplăcute. Alcoolul are un parfum ce îți rămâne pe piele un timp îndelungat, așa că sari peste paharul de alcool de astăzi. 

3. PĂRUL ȘI SCALPUL
Fiecare fir de păr este atașat unei glande sebacee ce produce uleiuri. Cu cât ai părul mai gras, cu atât este mai probabil ca acesta să absoarbă mirosurile din jur, precum fum de țigară sau miros de la gătit. Spălarea în mod regulat a părului și aplicarea balsamului doar pe lungime îți vor face părul să miroasă frumos. Și cum părul păstrează foarte bine mirosurile, constituie locul ideal unde să aplici parfumul.

4. ZONELE INTIME
Zonele intime ale corpului tău necesită spălarea cu un săpun cu pH echilibrat pentru a preveni apariția bacteriilor ce pot duce la mirosuri neplăcute și infecții. Feminelle este o gamă de produse testată dermatologic și ginecologic ce poate fi folosită zinlic, pentru a te simți fresh și încrezătoare.

5. STILUL TĂU
Spălarea hainelor cu cantitatea optimă de detergent, păstrarea lor departe de umiditate și mirosurile din bucătărie și curățarea mașinii de spălat în mod frecvent te vor ajuta să păstrezi un miros frumos al hainelor. Pune un săculeț parfumat în dulapul de haine, care va absorbi mirosurile neplăcute și va împrospăta hainele. Și pentru extra prospețime, pulverizează puțin parfum pe haine – dar niciodată pe articole din piele, mătase sau alte materiale delicate ce se pătează ușor.

6. RESPIRAȚIE PROASPĂTĂ
Dacă nu-ți perii și cureți dinții cu ață dentară în mod regulat, bucățele de mâncare îți rămân în gură și încurajează apariția bacteriilor ce pot cauza respirație neplăcută. Alimentele cu un miros puternic sau condimentele sunt și ele vinovate deoarece sunt absorbite în sânge și trimise către plămâni, de unde sunt expirate sub formă de respirație – mirosul se duce doar după ce aceste alimente părăsesc sistemul. Și un sfat final este să bei multă apă – gura uscată tinde să miroasă neplăcut.

7. CU PICIOARELE GOALE
Bacteriile de pe piele sunt eliminate prin transpirație pe măsură ce sunt eliminate prin porii de la picioare și pot mirosi urât. Este un lucru perfect normal, dar tot este jenant. Combate această problemă purtând șosete de bumbac ce permit pielii să respire. Feet Up este cel mai bine vândut brand ce produce antiperspirant și cremă pentru picioare, precum și produse care elimină pielea uscată ce este predispusă la sporirea mirosurilor neplăcute.

8. RETUȘUL FINAL
O apă de parfum conține o concentrație mare de ulei, ce oferă o persistență sporită comparativ cu apa de toaletă. Și un sfat de la expert spune să trebuie să aplici parfumul pe zonele cu puls puternic și să-l lași să se usuce în mod natural – frecarea încheieturilor între ele va rezulta în difuzarea parfumului mai rapid și diminuarea acestuia pe parcursul zilei. 

Text: Foto: Getty Images