Cum să cumperi parfumuri online

Este ușor să cumperi anumite produse online. Însă parfumurile nu fac parte din această categorie. Îți oferim câteva sfaturi despre cum să-ți descoperi următorul parfum preferat, fără ca măcar să-l testezi.

IA CA REFERINȚĂ PARFUMUL ACTUAL
Ia-ți ca punct de pornire parfumul pe care îl porți acum. Ce note conține și din ce categorie de parfumuri face parte? Este posibil să îți dai seama că ai o atracție pentru parfumurile florale, caz în care este indicat să îți cauți un parfum din aceeși categorie. Dacă nu ești sigură ce tip de note sunt incluse în parfumurile tale, site-uri precum Fragrantica.com îți pot fi de mare ajutor. 

 

CITEȘTE PĂRERI ONLINE
Bineînțeles, nu poți avea aceeași părere cu cei din comunitatea online, însă dacă citești mai multe păreri, poți faci o idee despre un parfum. Dacă mai multe persoane spun despre un parfum că este „prea puternic” iar ție îți plac cele mai delicate, probabil acel parfum nu este cel potrivit pentru tine. Și blogurile pot fi o sursă bună pentru a te inspira. 

 

ESTE IMPORTANT SĂ ȘTII CE CAUȚI

Ce anume preferi: apă de colonie, apă de toaletă sau apă de parfum? Mireasma apei de colonie nu durează foarte mult pe piele, însă îți oferă revigorare instantă, în timp ce apa de toaletă este forma de parfum cel mai des întâlnită și miresma se simte pe piele câteva ore. Dacă ești în căutarea unui parfum mai puternic și persistent, atunci ar trebuie să te orientezi spre o apă de parfum sau o esență de parfum. Așadar, fii foarte sigură ce anume îți dorești, înainte de a da click pe butonul „Cumpără”. 


FAMILIARIZEAZĂ-TE CU TERMENII SPECIFICI DIN DESCRIEREA PARFUMURILOR

Îmbunătățește-ți vocabularul cu termeni care sunt asociați cu mireasma unui parfum. Dacă un parfum este descris drept „intens”, „seducător” sau „învăluitor”, cel mai probabil este un parfum cu note lemnoase sau orientale, care fac ca parfumul să fie potrivit pentru seară. Însă dacă parfumul conține note „efervescente” și „luminoase”, atunci este posibil să fie o mireasma feminină, florală sau fructată.  

 

IA ÎN CONSIDERARE ȘI AMBALAJUL

Ambalajul unui parfum ilustrează modul în care acesta miroase. De exemplu, o cutie și o sticluță aurie sugerează un parfum de seară cu o mireasmă amețitoare. Cele de culoare bleu sau verde implică un miros fresh și natural (te duce cu gândul la vară și la o mireasma de zi), în timp ce sticluțele roz pot reprezenta un parfum feminin, compus din note florale. 


DESCOPERĂ PARFUMIERII

Parfumierii tind să aibă propria semnătură, așa că verifică-le portofoliul de parfumuri, pe care îl putem numi drept CV-ul lor, și află dacă vreunul dintre ele îți este familiar. Și dacă da, și îți place, este foarte posibil ca și altele din portofoliu să fie pe gustul tău. 

 

NU LĂSA PREȚUL SĂ DEFINEASCĂ PARFUMUL
Doar pentru că un parfum este scump, nu înseamnă că este și cel mai bun. Fii atent și la alte detalii, în afară de cost. 

Text: Foto: Fotolia, Shutterstock