Cum să alegi ochelarii potriviți în funcție de forma feței

Ochelarii de soare reprezintă accesoriul cel mai în vogă pe tot parcursul anului pentru a-ți exprima personalitatea sau pentru a da o notă modernă vestimentației tale. Indiferent de forma feței tale - rotundă, ovală, în formă de inimă sau pătrată - te vom ajuta să alegi stilul de ochelari care te avantajează cel mai mult!

1.  FORMA FEȚEI: OVALĂ
Dacă forma feței tale este ovală, trăsăturile tale sunt echilibrate, cu pomeți mai mari și o bărbie mai îngustă. Aspectul feței este similar cu cel al lui Julianne Moore sau Kate Middleton Te poți considera norocoasă pentru că majoritatea modelelor se potrivesc minunat cu chipul tău! Este de ajuns doar să potrivești dimensiunea și proporțiile ramelor cu fața ta. Cele mai potrivite modele de ochelari pentru tine sunt: cu rame dreptunghiulare, ochi de pisică, aviator și wayfarer.

2.FORMA FEȚEI: ROTUNDĂ
O față rotundă este așa cum indică și denumirea - o formă moale, circulară, unde lățimea și lungimea acesteia sunt aproximativ egale. Te afli într-o companie excelentă alături de Beyoncé și Michelle Williams. Cele mai indicate modele pentru tine sunt cele cu linii unghiulare care vor îți vor accentua pomeții: cu rame dreptunghiulare, ochi de pisică, wayfarer.

3. FORMA FEȚEI: PĂTRATĂ
Dacă fața ta are linii unghiulare cu pomeții, fruntea și bărbia de aceleași dimensiuni, atunci ai o față pătrată. Muzele tale sunt Rihanna și Natalie Portman. Ramele care acoperă cea mai mare parte a feței tale sunt cele mai potrivite, deoarece acestea vor conferi feței tale o siluetă rotundă. Cele mai potrivite modele de ochelari pentru tine sunt: cu rame dreptunghiulare sau ochi de pisică.

4. FORMA FEȚEI: INIMĂ
Privește-ți chipul și simte dragostea! Fața ta în formă de inimă constă într-o frunte înaltă și pomeți mari, care apoi se îngustează într-o bărbie ascuțită. O astfel de formă a feței au Reese Witherspoon and Scarlett Johansson. Modelele care imită această formă de inimă (largă în partea de sus, conică în partea de jos) sunt cele mai indicate pentru tine: ochi de pisică, aviator sau wayfare.

Text: Foto: Oriflame