Cum să faci: machiaj fără machiaj

Ce să faci când te-ai săturat de rujurile aprinse și săgeți colorate și îți dorești un machiaj ușor „aproape invizibil”? Make up artistul oficial Oriflame Galina Ilyina explică pas cu pas cum să creezi un machiaj discret, dar expresiv.

Ton perfect

Secretul unui machiaj aproape invizibil este fondul de ten potrivit care să hidrateze pielea și să îi ofere o strălucire sănătoasă din interior spre exterior. Mie îmi place crema corectoare  THE ONE A-Z, alege-o în funcție de necesitățile pielii tale. Pentru pielea normală și uscată este potrivită cea hidratantă.

Dacă te confrunți cu strălucire uleioasă în timpul zilei atunci cea mată. Aplică produsul cu un burete umed sau cu vârfurile degetelor pentru un finisaj natural.

Секрет почти незаметного макияжа лица — правильный тональный крем, который увлажняет кожу и помогает добиться здорового сияния изнутри. Мне нравится крем-тон THE ONE A-Z, выбирай его с учетом особенностей кожи. Для комбинированной и сухой больше подойдет увлажняющая версия. Если в течение дня появляется жирный блеск — матирующий. Солнцезащитный фильтр SPF 30 создаст надежный барьер от вредного излучения. Наноси продукт влажным спонжем или подушечками пальцев, чтобы добиться натурального покрытия.

Лайфхак: не используй консилер, вместо него нанеси второй слой тона на проблемные участки и подожди 1-2 минуты. Увлажняющие компоненты впитаются в кожу, а недостатки будут перекрыты

Piele catifelată

Chiar și în machiaj fără machiaj ai nevoie de pudră. Ea rezolvă probleme importante – fixează tonul, matifiază și netezește textura pielii. Dacă ai pielea mixtă, aplică cu o perie pufoasă foarte ușor pe centrul feței – produsul se va așeza ca un voal invizibil. Dar dacă strălucirea inestetică nu te lasă pe tot parcursul zilei aplică pudra în doi pași: mai întâi pe întreaga față și apoi adaugă un strat suplimentar în zona T.

Life hack: sculptorul sau bronzerul pentru corectarea feței poate fi înlocuit cu pudră cu una sau două nuanțe mai întunecate ale pielii. Va adăuga căldură și prospețime – extrem de actual dacă eviți bronzarea.

Fard de obraz natural

Cu sau fără machiaj – fără experimente. Draping-ul deși este în tendință, va fi imediat vizibil. Este important să creezi o imitație a obrajilor naturali. Un roz deschis aplicat unde de obicei roșesc obrajii.

Life hack: dacă nu știi ce nuanță de fard să alegi, fii atentă la nuanța pielii. Pentru tonul rece alege roz și bujor, pentru tonul cald piersic și coral.

Forma sprâncenelor

Principalul lucru la care trebuie să acorzi atenție este faptul că sprâncenele nu trebuie să aibă o formă clară și grafică. Vopsește-le de parcă ai picta firele naturale. Culoarea produsului fie trebuie să coincidă cu culoarea sprâncenelor, fie să difere cu jumătate de ton (mai închis sau mai deschisă). Este comod că paleta are două nuanțe dacă este necesar le poți amesteca pentru a obține nuanța perfectă.

Life hack: cu ajutorul nuanței întunecate din paletă trasează o linie subțire de-a lungul liniei genelor. Nu va fi vizibilă dar va oferi expresivitate ochilor și va completa imaginea.

Buze naturale

Tint-ul este mai potrivit de utilizat vara pe timp cald, este persistent ș rezistent la umiditate, iar balsamul este perfect pentru întâlniri, deoarece mărește vizual buzele datorită umezeli și strălucirii ușoare. Tint-ul este mai bine de aplicat cu degetul pentru a evita un contur clar – arată nefiresc.

Life hack: tint-ul și balsamul pot fi utilizate împreună. Mai întâi aplici nuanța și o distribui, apoi adaugi un strat de balsam deasupra. Dacă ai buzele uscate această combinație va oferi o nuanță de lungă durată și un efect hrănitor.

Text: