Cum să alegi gelul de duș potrivit?

Este ușor să treci cu vederea faptul că fiecare dintre noi se confruntă cu probleme diferite de îngrijire a pielii. Când vine vorba de spălarea corpului nu este în nici un caz indicată folosirea săpunului obișnuit, dar cum știi ce tip de gel de duș este cel mai potrivit? Citește mai jos, avem răspunsurile pregătite pentru tine!

PIELE USCATĂ
Nimeni nu își dorește să aibă o piele aspră ca șmirghelul. În ceea ce privește alegerea unui gel de duș pentru pielea uscată, este întotdeauna de preferat să optezi pentru unul cremă în loc de unul de tip gel. Crema de duș este în general mai blândă pentru pielea uscată și nu conține săpun, care o poate usca cu ușurință. Caută ingrediente care hrănesc și hidratează profund pielea, cum ar fi uleiul de măsline, aloe vera sau mierea, și asigură-te că acesta include anumite tipuri de vitamine cum ar fi A, B1 și E. 

Utilizarea unei loțiuni de corp hidratantă este, de asemenea, de importanță esențială atunci când avem de-a face cu pielea uscată, dar pentru o hidratare completă este de preferat să te gândești la acest aspect chiar înainte de duș. S-ar putea să fii tentată să exfoliezi pielea deseori pentru a îndepărta celulele moarte care alcătuiesc stratul uscat superficial, dar repetarea acestui procedeu o va usca și mai mult. În schimb, masează ușor corpul uscat cu o mănușă, burete sau perie exfoliante, o dată la trei zile, pentru a pune sângele în circulație și a conferi pielii un aspect strălucitor.

PIELEA CU ASPECT TERN
Indiferent că este vorba de vremea nefavorabilă, obiceiurile alimentare nesănătoase sau lipsa de vitamine, fiecare dintre noi are perioade când aspectul pielii devine tern. Există trei lucruri care sunt esențiale ori de câte ori simți că pielea ta are nevoie de o revigorare profundă; în primul rând, asigură-te că bei suficientă apă. În al doilea rând, exfoliază. În al treilea rând, hidratează. Exfolierea regulată va înlătura straturile moarte ale pielii în mod corespunzător și va conferi strălucire. Exfolierea uscată a corpului este de un real ajutor pentru a avea o piele cu aspect sănătos. Începe ziua cu o exfoliere uscată lejeră dimineața, pentru a stimula circulația sângelui. Continuă cu spălarea corpului cu un gel care conține particule delicate de exfoliere, cu ingrediente răcoritoare, cum ar fi căpșuni și lime pentru o senzație de revigorare sau kiwi. Finalizează prin utilizarea unei loțiuni de corp hidratante, iar pentru și mai multă hidratare adaugă câteva picături de ulei de corp.

PIELEA SENSIBILĂ
Pielea extrem de uscată, alergiile sau eczemele sunt cel mai probabil trăsăturile comune pentru persoanele cu pielea sensibilă. În unele zile e posibil să ți se pară că îți apar coșuri de la orice, dar nu intra în panică; există câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmezi, pentru a evita apariția acneei. În primul rând, evită loțiunile și gelurile de duș puternic parfumate și alege-le întotdeauna pe cele care conțin cuvintele-cheie cum ar fi cremos, delicat și hidratant. Exfoliază cu grijă și optează pentru produsele care conțin ingrediente naturale și de echilibrare a pH-ului. O cremă de duș cu avocado reprezintă o alegere excelentă deoarece conține acizi grași sănătoși, antioxidanți și vitamine. Sau poți alege un gel de duș care conține uleiuri hidratante, cum ar fi uleiul de migdale care este delicat pentru piele și ultra-hrănitor în același timp. Continuă întotdeauna cu o loțiune de corp hidratantă și calmantă pentru a-ți menține echilibrul pielii.

PIELEA GRASĂ
Cu atât de multe discuții despre uleiuri, ai putea crede că excesul de sebum al corpului tău este benefic. Din păcate, acesta poate da naștere la umflături și coșuri nedorite pe piele dacă nu o îngrijești în mod corespunzător. Din fericire, există un gel de duș minunat pentru toate tipurile de piele. Mute dintre persoanele cu tenul gras tind să exagereze cu curățarea pielii și să folosească produse care conțin o concentrație mare de alcool, ceea ce duce la declanșarea producției de sebum. Producția de sebum se datorează în mare măsură moștenirii genetice și hormonilor, ceea ce înseamnă că pielea ta nu este grasă deoarece este murdară. Indiferent de câte ori te vei spăla excesul de sebum nu va dispărea, de aceea îți recomandăm să te concentrezi pe căutarea unei gel de duș care să hidrateze în mod adecvat, dar care să nu fie gras sau uleios.

Optează pentru geluri de duș mai lejere cu exfoliere delicată pentru a reduce apariția acneii împiedicând înfundarea porilor cu celule moarte și sebum. Menta este un ingredient minunat, care îți va împrospăta pielea și te va face să te simți revigorată. Extrasele de ingrediente naturale cum ar fi zmeura conțin o mulțime de antioxidanți benefici și vitamina C, în timp ce unele plante precum lavanda pot echilibra chiar și nivelurile hormonale. Lavanda are, de asemenea, un miros calmant și conferă un sentiment de relaxare excelent atunci când este folosit la duș. Voilà; Piele netedă, revigorată și fericită!

Text: Foto: Oriflame