Cum să îngrijești pielea uscată - și alte 3 dileme obișnuite privind îngrijirea pielii

Cunoașterea tipului de piele și a modului de îngrijire a acesteia reprezintă primul pas spre o piele moale, catifelată, cu aspect sănătos și strălucitor. Primim zilnic o mulțime de întrebari privind diferite probleme legate de tipul de piele, de aceea am selectat câteva dintre cele mai comune pentru a va oferi răspunsurile dorite!

Cea mai mare parte a pielii mele arată și se simte minunat, dar este foarte grasă în jurul bărbiei, nasului și frunții. Trebuie să folosesc un produs special pentru această zonă?
Aceasta reprezinta tipul clasic de piele mixtă! În general aceasta este normală cu unele zone uscate sau grase, sau chiar cu zone mai mari de piele uscată sau grasă. Dacă pielea ta este în cea mai mare parte normală, cu zona t grasă, te poți considera norocoasă. Nu este nevoie să utilizezi un produs diferit - ci doar să cauți o gamă destinată atât pentru hidratare cât și pentru echilibrarea tenului normal/combinat.

Pielea mea este foarte grasă. Indiferent cât de bine o curăț, pare că devine și mai grasă. Ce pot face?
Chiar dacă ți se pare ciudat, probabil exagerezi cu procesul de curățare a pielii! Aceasta este o problemă foarte frecventă întâlnită la pielea grasă care, din fericire, este ușor de rezolvat. Pielea sănătoasă are nevoie de sebum, de aceea, atunci când încerci să îndepărtezi toate grăsimile naturale, reacțiile naturale ale pielii se produc și mai mult. Adoptă un produs de îngrijire a pielii special creat pentru pielea grasă și curăță într-un mod mai delicat. Îndepărtarea sebumului folosind un produs destinat pentru pielea grasă te va ajuta să elimini excesul fără a îndepărta cantitatea naturală aflată în piele și contribuie la restabilirea echilibrului acesteia.

Pielea mea este foarte uscată pe tot parcursul anului, dar devine și mai uscată în anotimpul rece. Este necesar să aplic mai multe straturi?
Dacă folosești o loțiune hidratantă care nu se potrivește tipului de piele, aplicarea mai multor straturi de cremă nu va fi de nici un folos. De fapt, probabil că acest lucru nu va face altceva decât să înrăutățească lucrurile, deoarece porii se vor înfunda și pielea nu va putea respira. Prima regulă de urmat este să cauți o loțiune care să hidrateze și să reumple pielea uscată în mod corespunzător. A doua regulă este că mai puțin înseamnă mai mult atunci când discutăm despre o cremă hidratantă - o aplicare ușoară și uniformă a acesteia este tot ce trebuie să faci. Dar în general este recomandat să aplici mai întâi un ser; acesta va oferi pielii tale un plus de energie și de îngrijire!

Nu folosesc cremă hidratantă pentru că am pielea grasă și nu vreau să înrăutățesc lucrurile. Prietena mea crede că ar trebui să folosesc oricum o astfel de loțiune - așa este?
Prietena ta este minunată - și de asemenea are perfectă dreptate! Pielea ta necesită o cantitate echilibrată de ulei și apă pentru a se menține sănătoasă, de aceea chiar dacă nu se simte așa, pielea grasă poate fi deshidratată. În lipsa unei hidratări corespunzătoare, pielea are tendința de a supracompensa, producând și mai mult sebum - și acest lucru nu este deloc benefic nimănui! Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că alegi produsele potrivite. Loțiunile hidratante destinate pentru pielea grasă îți vor oferi hidratarea de care ai nevoie fără a stimula producția în exces de sebum - dimpotrivă, multe dintre acestea vor include ingrediente care pot reduce acest exces și care pot matifia pielea cu aspect neplăcut, lucios. 

Text: Foto: Getty Images