Cum să-ți menții corpul tânăr

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru suferă modificări, iar acest lucru este perfect normal. Însă dacă vrei să încetinești ritmul de formare a ridurilor, de schimbare a nuanței pielii și a texturii, iată ce trebuie să faci.

GÂT
Yoga sau masajul pot fi de folos în targetarea pielii lăsate de pe gât, prin tonifierea mușchilor și a pielii – există o mulțime de clipuri online din care poți învăța trucuri. Și adaugă acestor obiceiuri o rutină de îngrijire care este formulată pentru a netezi pielea (precum este NoveAge Ultimate Lift) și vei fi cu un pas mai aproape de un gât ca de lebădă. 

BUST 
Acoperirea acestei zone delicate cu o bluză până la baza gâtului reprezintă cel mai bun mod de a-ți proteja pielea decolteului de efectele soarelui – iar al doilea cel mai bun lucru este să folosești cremă cu FPS. Înearcă să-ți extinzi rutina de dimineață mai jos de maxilar pentru a hidrata pielea și a-i conferi zonei decolteului ingrediente cu efect antirid.

Pielea se reface în timpul somnului; iar tu poți stimula acest proces natural printr-o cremă hrănitoare de seară. Dacă ai pistrui sau pete pe piept, folosește un tratament de depigmentare, precum Optimals Even Out. 
 

MÂINI
Mâinile tale sunt expuse fără protecție la soare un timp îndelungat, de aceea este posibil ca semnele de îmbătrânire să apară mai repede pe mâini decât pe altă zonă a corpului. Aplicarea unei creme de mâini cu FPS îți va proteja pielea și va preveni apariția petelor și a ridurilor. Alege produse ce conțin vitaminele A, C sau E, benefice pentru hrănirea și redarea luminozității pielii.

FESE, ABDOMEN & COAPSE
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea începe să-și piardă elasticitatea și să se lase – coapsele, abdomenul și brațele reprezintă zonele cele mai predispuse. Adevărul este următorul: cu timpul, corpul nostru se schimbă în mod inevitabil, iar acest lucru este perfect normal.  Sportul practicat în mod regulat tonifică musculatura, în timp ce o dietă bogată în fructe și legume și consumul de apă te ajută să arăți cât mai bine. Și dacă îți cauți susținere și în industria produselor cosmetice, alege produse ce conțin cafeină.

Text: Foto: Getty Images