Armonia rujului

Dintr-o varietate de rujuri și luciuri de buze ți se poate învârti capul: ce să porți, cu ce și la ce ocazie? Am rugat make-up artistul oficial Oriflame Rusia Aliona Tereshchenko să ne aducă o claritate în acest aspect.

Pentru imaginea noastră vom folosi luciu de buze, ruj lichid și ruj mousse. Consistența fluidă – singurul lucru care unește aceste trei produse, toate celelalte aspecte sunt foarte diferite. Să luăm pe fiecare în parte. 

 

Luciu de buze

Luciul se aplică ușor – cel mai bine este să îl aplici cu pensula specială a produsului, dar, de asemenea, se poate aplica cu degetele sau o pensulă pentru ruj. Această caracteristică compensează rezistența medie a luciului – care poate fi aplicat întotdeauna când este necesar de a corecta machiajul. La atingere luciul este de o consistență plăcută și o densitate medie, are miros plăcut și efect de luciu. Datorită proprietăților sale reflectorizante, vizual mărește buzele – de aceea, poate fi folosit peste rujul preferat, în plus, se amestecă perfect aproape cu orice. Luciul are un pigment mediu, și, prin urmare, este o alegere ideală pentru machiajul de zi. În acest sezon este actual luciu de buze fără paiete și în nuanțe deschise mai aproape gamei naturale.   


Ruj lichid

Aplică rujul lichid cu o pensulă specială, care este inclusă. Rujul lichid nu necesită creion de buze, iar gradul de pigmentare crește în funcție de numărul de straturi. Să amesteci rujul lichid nu este necesar, cu excepția cazului în care dorești să obții o nouă nuanță neobișnuită. El are un efect puternic de hidratare și îngrijire, oferă un efect frumos buzelor precum un balsam. Ca și luciul  conferă buzelor vizual volum datorită proprietăților reflectorizante. Ce este unic pentru rujul lichid – un pigment foarte mare. Cu timpul (de exemplu după masă) efectul de lac este șters, dar culoarea rămâne pe buze și poate fi aplicat pur și simplu un alt strat –se va aplica perfect și efectul va fi la fel. O alegere ideală pentru a merge la restaurant.


Ruj mousse

Să aplici acest ruj te va ajuta pensula specială. Ai posibilitatea să utilizezi și un creion de buze de o nuanță potrivită. O mențiune separata merită textura: foarte plăcută, cremoasă – rujul se aplică ideal pe buze fără a utiliza un balsam. Rujurile mate de obicei usucă buzele, dar nu și în acest caz – și acest lucru este un progres real! 
Rujul mat – una din cele mai fierbinți tendințe ale sezonului, deoarece culorile deschise și vibrante se potrivesc atât de bine zilelor de primăvară și vară. Aceasta este o opțiune bună pentru machiajul de seară sau festiv cu accent pe buze. Datorită rezistenței și pigmentului puternic nu necesită ajustări frecvente. Reține cel mai important lucru: pentru ca rujul de nuanță deschisă să arate armonios și bine în machiaj, este nevoie de un ton perfect al pielii! 
Eu nu recomand să amesteci rujul  mousse cu alte rujuri, precum și utilizarea la machiaj pentru vârstă, pentru a evita evidențierea neajunsurilor buzelor subțiri. 

 

 Text: