Păr fabulos, indiferent de vreme!

Tocmai când te declarai mulțumită de părul tău, a venit iarna și din nou nu știi ce să-i mai faci! Căldura, umiditatea, ploaia și vântul pot (deși nu ar trebui) să-ți strice coafura. Iată cum să-ți îngrijești părul, pentru a-l menține sub control, indiferent de vreme!

Climat: Vreme rece

Provocare: Păr uscat, casant și lipsit de strălucire

Soluția: La fel ca pielea noastră, și părul suferă în sezonul rece. Pentru a combate uscarea ce duce la vârfuri tocite și fire rebele, încearcă o mască hidratantă care-ți va hrăni cuticula părului. Pentru a crește nivelul de hidratare din firul de păr, adaugă un ulei (precum Uleiul de Argan) în rutina de îngrijire a părului. Iar pentru a evita uscarea părului cauzată de sistemul de încălzire din interior, investește într-un umidifcator care va echilibra nivelul de umiditate din aer și-ți va ajuta părul și pielea să arate mai bine.

Climat: Umed și ploios

Provocare:  Fire rebele, păr pleoștit

Soluția: Vremea umedă este un coșmar pentru părul fin. Nu-ți usca prea mult părul cu șampon, apă fierbinte sau placa de întins. Ci adaugă mai multă hidratare în rutina de îngrijire a părului. Uleiul de păr se va absorbi în fibra capilară, oferindu-i volum. Încearcă și un ser sau un produs pentru netezire pentru a avea un păr strălucitor. Iar când nivelul de umiditate este crescut, ferește-te de produsele de styling, precum geluri, spume sau fixativ, deoarece vor oferi greutate părului și îți vor crea un aspect lăsat al coafurii.

 

Climat: Cald, cu soare

Provocare: Păr uscat, culoare fadă

Soluția: Placa de păr și uscătorul afectează cuticula părului, cauzând ruperea lui și pălirea culorii. Așadar, lasă-le deoparte atunci când este cald afară. De asemenea, vei dori să refaci nivelul de uleiuri naturale din firul de păr, așadar adaugă în rutina de îngrijire o mască hidratantă și uleiuri. Un produs de protecție pentru păr va fi un antidot minunat împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

 

Climat: Vânt puternic

Provocare: Păr neascultător

Soluția: Cunoști sentimentul: abia ai ieșit din casă și părul tău se lipește de luciul de pe buze, iar aspectul este unul răvășit! În aceste zile cu vânt puternic, poți alege o coafură de tip sleek. Tapează-ți părul pentru a adăuga volum, adu-l spre spate, și securizează-l cu clame, pulverizând fixativ pentru fixare. Dacă ai părul creț, folosește un produs de styling cu keratină, înainte de a-l da pe spate, pentru a evita electrizarea lui.Descoperă tutorialele noastre pentru idei de coafuri.Text: Foto: Getty images