4 greșeli în utilizarea iluminatorului

Acum când tehnica strobing este pasul următor după contouring, folosirea unui iluminator poate fi dificilă. Așadar, mai jos este o listă cu patru greșeli de începător pe care le-ai putea face și cum să le eviți!

1. FOLOSEȘTI NUANȚA GREȘITĂ
Iluminatoarele nu sunt făcute pentru fiecare nuanță de piele. Asigură-te că folosești un iluminator mai deschis care se armonizează cu pielea ta, mai degrabă decât unul care nu este în ton cu pielea. Dacă ai o piele medie spre închisă, alege nuanțe variind de la auriu piersică la bronz. Ai pielea palidă? Atunci alege nuanțe translucide, în tonuri de fildeș.

2. ÎL APLICI GREȘIT
Folosești un iluminator cremă? Atunci nu trebuie să folosești instrumente, căci rezultatul final poate ieși inegal. În schimb, încălzește-l între degete și apoi presează-l ușor pe zonele pe care vrei să le evidențiezi.

Folosești un iluminator lichid peste fondul de ten pudră? Nu! Acest lucru poate face ca fondul de ten să arate inegal și neuniform. În schimb, folosește un iluminator pe bază de pudră sau un fond de ten lichid.

O altă greșeală comună a aplicării lui este nerăbdarea. Atunci când folosești iluminator lichid peste un fond de ten lichid, trebuie să aștepți ca amândouă să se usuce. Apoi fixează machiajul cu o pudră translucidă.

3. ÎL APLICI ÎN LOCURILE GREȘITE
Iluminatorul poate face ca fața ta să arate mai lată, dacă nu pui corect accentul pe zonele potrivite. Este menit să evidențieze pomeții, arcul lui Cupidon și nasul. Astfel că în mod natural, vei pierde acest efect dacă îl aplici pe toată fața. De asemenea, aplicându-l mai jos decât este nevoie, te poate face să arăți obosită. 

4. FOLOSEȘTI PREA MULT
Prea multă pudră strălucitoare te va face să arăți ștearsă, în loc să-ți dea o strălucire subtilă sau luciu. Așa că, ține cont de faptul că acesta ar trebui să reflecte lumina și să îți confere un aspect proaspăt, nu monoton.

Cât de mult ar trebui să aplici, depinde de asemenea și de calitatea luminii mediului în care te afli. Pentru un mediu cu lumină mai moale, mai estompată, poți folosi mai mult, dar în lumina soarelui cel mai bine este să folosești mai puțin. Un sfat ar fi să aplici iluminatorul în același mediu ca cel în care îți vei petrece timpul mai târziu. Doar pentru a te asigura că nu ești surprinsă de intensitatea look-ului tău!

Text: Foto: Anna Mårtensson, Oriflame brand images