Piele problematică: ce faci?

Luciu inestetic, erupții cutanate, pori măriți, acnee – explicăm de ce pielea este problematică nu numai la adolescenți și cum facem față acestor probleme.

Când intrăm în vârsta adultă, se pare că erupțiile neplăcute pe față ar trebui să rămână în trecut – precum și coafurile ciudate, machiajul și ținutele inadecvate, de care ne place să râdem când răsfoim albumele școlare. De fapt, pielea poate fi problematică la orice vârstă – dar cauzele acneei pot varia.

Ce provoacă acneea?

La adolescenți, apariția punctelor negre și a acneei este legată de creșterea producției de sebum ca urmare a unei creșteri hormonale. Cu o îngrijire corespunzătoare, pielea devine curată atunci când sistemul de reproducere intră în echilibru. Chiar și la o femei sănătoasă, cu piele perfectă, orice fluctuație hormonală poate provoca erupții cutanate: de exemplu, menstruația, sarcina, menopauza, anticoncepționale. Stresul, stilul de viață și factorii agresivi de mediu pot afecta pielea. Forme mai severe de acnee sunt asociate și cu hormoni, dar vorbim despre tulburări mai grave. De exemplu, disfuncția tiroidiană, care reglează producția de hormoni. Sau un nivel crescut de hormoni masculini (androgeni): glandele sebacee sunt deosebit de sensibile la ele și reacționează cu creșterea producției de sebum, care blochează porii și provoacă iritații.

Ce poți face?

1. Lupta împotriva tuturor tipurilor de acnee începe în cabinetul medical. Contactează un dermatolog și verifică în primul rând glanda tiroidă, tractul gastro-intestinal și sângele pentru un proces inflamator ascuns și o deficiență de vitamine și minerale esențiale.

2, Nu stoarce. Curățarea mecanică – doar la un estetician! Specialistul va pregăti corect pielea și poate elimina cu atenție impuritățile. Acasă, rezultatul este unul – leziuni vasculare și rozacee, care pot fi îndepărtate doar cu un laser scump.

3. Hidratează pielea, chiar dacă nu vezi nevoia din cauza luciului gras. Pielea grasă poate fi deshidratată – iar dacă este saturată cu cantitatea necesară de umiditate, producția de sebum va scădea.

4. Evită demachiantele agresive: ele deteriorează manta lipidică și provoacă doar producția de sebum.

Alegerea editorului

Fă cunoștință cu noul produs NovAge: Tratament pentru reducerea sebumului cu formulă lejeră cu rezultate dovedite clinic de absorbţie instantanee a sebumului, de îndepărtare a luciului inestetic şi de reducere a producţiei de sebum pe termen lung. Utilizează după spălare și înainte de ser ca parte a îngrijirii complexe. Dacă este necesar, aplică peste machiaj în timpul zilei dacă simți să pielea începe să strălucească

Tehnologia Micro-Sponge - cu o componentă pe bază de plante echilibrează tenul, decongestionează porii şi asigură o frumoasă finisare mată.

Tehnologia Sebum Control - conține antracticină – o glicoproteină care reduce producția de sebum, calmează pielea și îndepărtează luciul gras.

Complexul hidratant Vita Hydration – ingrediente pentru hidratare și menținerea echilibrului de umiditate în celule.

Acidul salicilic – exfoliază ușor pielea, îmbunătățindu-i textura, curăță porii și reduce producția de sebum.

Niacinamida – consolidează bariera naturală de protecție, îmbunătățește textura pielii, reduce porii și previne erupțiile viitoare.

Caută alte produse NovAge pentru pielea cu probleme în următoarele cataloage Oriflame!

Text: