5 sfaturi pentru picioare frumoase

Tocuri înalte, sandale, picioarele goale. Vara se apropie și vreme mai caldă înseamnă pantofi mai decupați. Așa că fă-ți timp pentru a investi într-un ritual bun de îngrijire a picioarelor pentru a avea picioare impecabil de frumoase.

1. FĂ O BAIE RELAXANTĂ PENTRU PICIOARE

Băile pentru picioare nu sunt doar relaxante, sunt de asemenea perfecte pentru menținerea unui aspect plăcut al acestora. Toarnă apă caldă și adaugă cateva linguri de sare Epsom. Apoi pune câteva picături de ulei esential de lavandă si amestecă pentru combina ingredientele. Ține astfel picioarele în apă timp de cel puțin 10 minute. Adoptă versiunea mai luxoasă, prin investirea într-un aparat de hidromasaj pentru picioare.

2. ÎNDEPĂRTEAZĂ PORȚIUNILE ÎNTĂRITE

Folosește o pilă pentru calcâie și îndepărtează cu grijă porțiunile întărite. Acestea se află de obicei pe călcâie, pe partea superioară a degetului mare și pe toată suprafața degetului mare. Odată ce pielea devine mai moale, folosește o loțiune exfoliantă pentru picioare pentru a înlătura pielea moartă. 

3. HIDRATEAZĂ PICIOARELE

După înmuierea picioarelor și îndepărtarea porțiunilor întărite, acestea vor avea nevoie de hidratare pentru a împiedica apariția crăpăturilor pielii. Există o mulțime de creme din care poți alege, așa că selectează una care se potrivește nevoilor tale. Dacă ai pielea uscată sau dacă pielea îți dă o senzație de mâncărime optează pentru cremele mai complexe, și este de preferat ca după aplicare să porți șosete de hidratante pe durata nopții. Dacă ai probleme cu mirosul picioarelor, alege o cremă anti-perspirantă

4. TAIE UNGHIILE ȘI APLICĂ OJĂ PESTE ACESTEA

Taie unghiile de la picioare în linie dreaptă, pentru a preveni apariția unghiilor încarnate, și lasă o mică porțiune de margine albă. Apoi folosește o pilă pentru a netezi marginile. După ce obții un aspect mulțumitor, aplică ojă peste unghii pentru a obține un rezultat demn de un salon de cosmetică. Amintește-ti să începi întotdeauna cu un strat de bază pentru a proteja unghiile împotriva decolorării și un strat superior pentru ca oja să dureze mai mult.

5. MENȚINE UN MIROS PLĂCUT

Să fim sinceri, picioarele tuturor miros - mai ales în timpul verii! Dar există produse pe care le poți utiliza pentru a evita mirosurile neplăcute. Noi oferim o gamă largă de sprayuri pentru picioare, de la sprayuri revigorante cu efect de răcorire, la deodorante cu rezultate dovedite clinic. Nu trebuie decât să alegi unul pentru tine!

Text: Foto: Getty Images