5 greșeli de bărbierit pe care nu trebuie să le mai faci niciodată

Iritații din cauza lamei de ras, fire de păr crescute în piele și tăieturi. Atunci când vine vorba de bărbierit, este ușor să faci greșeli și astfel pielea ta să aibă un aspect neplăcut. Prin urmare, fă-ți timp pentru a învăța cum să eviți cinci dintre cel mai des întâlnite greșeli. Tenul tău îți va fi recunoscător!

1. NU IEI ÎN CONSIDERARE TIMPUL DE PREGĂTIRE
Bărbieritul în grabă sau folosirea lamei de ras pe pielea uscată duce la deteriorarea feței. Asigură-te că îți rezervi timpul necesar - de preferat, după duș când porii sunt deschiși și pielea este mai moale. Folosește întotdeauna o cantitate considerabilă de spumă astfel încât lama să alunece mai bine

2. BĂRBIERITUL IN DIRECTIA OPUSĂ CREȘTERII FIRULUI DE PĂR
Ți se întâmplă deseori ca părul să crească în piele după bărbierit? E posibil ca tehnica pe care o folosești să nu fie cea corectă! E normal să crezi că trebuie să te bărbierești în direcția opusă a creșterii firelor de păr, dar cel mai bine este să te bărbierești în direcția de creștere  a firului de păr. Astfel reduci riscul tăieturilor și iritarea pielii.  

3. FOLOSEȘTE MIȘCĂRI AMPLE
Te-ai bărbierit vreodată de la gât până la obraz dintr-o singură mișcare? Te rog, nu mai face asta! Mișcările ample pot duce la acumularea părului și a produsului pe lamă, ceea ce duce la rezultate dezastruoase. Utilizează mișcări scurte și clătește lama după fiecare dintre acestea. 

O

4. OMITEREA ÎNGRIJIRII PIELII DUPĂ BĂRBIERIT
Bărbieritul elimină pielea moartă de pe față și lăsând-o sensibilă la bacterii și predispusă la uscare. Clătește întotdeauna fața cu apă călduță după bărbierit, apoi hidratează-te cu un balsam after-shave și cu o cremă de zi. Hidratarea este cheia

5. RE-UTILIZAREA LAMEI LA NESFÂRȘIT
Lamele vechi de bărbierit acumulează bacterii și chiar și mucegai după prea multe utilizări! De aceea, nu fi prea econom, te vei păcăli astfel pe tine însuți, ci investește într-o lamă nouă. Asigură-te că folosești săptămânal lame noi pentru bărbierit. 

Text: Foto: Getty Images