Viața într-o nouă culoare

Îți dorești o schimbare? Vrei să devii o brunetă superbă, o blondă atrăgătoare sau chiar o roșcată îndrăzneață și te gândești pentru prima dată să comanzi o vopsea de păr? Cum să alegi nuanța potrivită și să păstrezi părul sănătos? Să descoperim împreună!

1. Pregătirea

Alege nuanța VOPSELEI DE PĂR folosind SCHEMA NOASTRĂ. Alege o culoare care să nu se deosebească de nuanța naturală cu mai mult de două tonuri. Reține: unele nuanțe nu sunt recomandate pentru părul tău natural, spre exemplu 6.6, 10.31, 12.01 și 12.02 nu pot fi utilizate dacă ai mult păr cărunt.

Nu spăla părul timp de 1-2 zile înainte de procedură – stratul lipidic natural va proteja scalpul și părul deteriorat. Nu ține compoziția pe păr mai mult decât este scris în instrucțiuni – acest lucru nu va face culoarea mai intensă și persistentă, dar părul poate avea de suferit. Dacă ai făcut o procedură de îndreptare sau permanent, așteaptă o săptămână apoi poți vopsi părul.

2. Nu spăla părul timp de 72 de ore după vopsire

Coloriștii îți vor spune că trebuie să aștepți 72 de ore după vopsire înainte de ați spăla părul. De ce? Pentru ca cuticula părului să fie complet închisă și nuanța să se păstreze. Prin urmare, așteaptă trei zile după ce mergi la coafor și te vei bucura de culoarea părului mai mult timp.

3. Înlocuiește apa cu șamponul uscat (uneori)

Produsele chimice din vopseaua de păr lasă părul mai vulnerabil, așa că încearcă să îți speli mai rar părul la început și folosește șampon uscat pentru a prelungi prospețimea. Nu folosi apă fierbinte mai ales la spălare – ridică stratul exterior al cuticulei și culoarea se spală mai repede.

4. Evită coafarea la cald

Părul vopsit este sensibil la căldură, așa că încearcă să nu exagerezi. Șterge părul cu un prosop, apoi lasă părul să se usuce natural. Dacă folosești o placă sau  ondulator setează temperatura minimă și folosește protecție termică.

5. Folosește produse ce nu necesită clătire

Păr uscat, fragil, lipsit de strălucire – alege game speciale de îngrijire care rezolvă cele mai frecvente probleme ale părului vopsit. Dacă folosești ȘAMPON și BALSAM, adăugă și o MASCĂ și un SER HRĂNITOR CU EFECT REPARATOR.

Text: Foto: JOHN BUDDEE/CROSBY. Getty images