Forma sprâncenelor în funcție de forma feței

Chiar dacă nu ți-a plăcut geometria în școală, forma sprâncenelor cu siguranță o poți face. Eu, expertă în frumusețe Oriflame Galina Ilyina, te voi ajuta să determini forma sprâncenelor care va corecta vizual trăsăturile faciale și le vor face mai expresive.

O mare responsabilitatea este pusă pe sprâncene în machiajul modern: ele nu doar că îți arată caracterul, dar ajută la construirea armoniei feței, o face mai simetrică. Atunci când alegi forma sprâncenelor, nu te poți baza pe fotografiile celebrităților, tendințe și gustul personal. Trăsăturile naturale dictează propriile reguli: dacă le urmezi, poți corecta vizual defectele și accentua meritele.

Pasul 1: determină forma

Există o schemă de bază pentru corectarea sprâncenelor, găsește cele trei puncte de bază a sprâncenelor: începutul, arcuirea sprâncenei și sfârșitul.

Folosind diagrama, creează forma perfectă a sprâncenelor în trei pași:

  1. Desenează mental o linie strict verticală din partea lateral a nasului în sus sau poți folosi o pensulă pentru machiaj - acesta va fi începutul (interior) sprâncenei. Toate firile de păr din afara liniei spre podul nasului sunt în plus și trebuie îndepărtate.
  2. Apoi, desenează o a doua linie imaginară, de data aceasta de-a lungul nasului și peste pupilă – aici va fi arcuirea sprâncenei, cel mai înalt punct al sprâncenei.
  3. Linia de la marginea nării și marginea exterioară a ochiului va fi sfârșitul sprâncenei.

Schema de bază te ajută să te asiguri că sprâncenele nu încalcă proporțiile feței și arată armonios în raport cu restul părților sale. Deci, arcuirea localizată incorect oferă feței o expresie surprinsă sau confuză, iar sprâncenele prea scurte pot reduce vizual ochii.

Pasul 2: tine cont de forma feței

În imaginea de mai sus ai văzut un exemplu tipic pentru fața ovală, care este considerat de make-up artiști un standard de aur: partea superioară a feței este puțin mai largă decât maxilarul inferior, fruntea și bărbia au linii netede. Dacă fața ta pare ovală, folosește schema de bază de corecție a sprâncenelor. Și dacă nu, machiajul corect al sprâncenelor va ajuta la corectarea vizuală a caracteristicilor feței.

Dacă distanța de la frunte la bărbie și de la ureche la ureche este aproximativ egală, fața este considerată rotundă. Persoanele cu față rotundă nu le plac adesea obrajii ei visează la pomeți sculptați, aplicând pudra pentru conturarea feței în două straturi. Dar în zadar – un efect mult mai mare poate fi obținut dând sprâncenelor o formă clară, cu o arcuire înaltă. De regulă, o față rotundă nu are trăsături ascuțite, așa că o astfel de sprânceană o va transforma favorabil.

Fața triunghiulară se îngustează în partea de jos și are o bărbie ascuțită, datorită căreia fruntea poate părea grea. Acest tip de față poate fi corectată prin sprâncene rotunjite, ceea ce îi va oferi un aspect plăcut.

Principalul lucru care distinge o față dreptunghiulară sau pătrată este maxilarul lat. Opțiunea ideală ar fi ca arcuirea sprâncenei să fie chiar deasupra mijlocului ochiului astfel se va îngusta vizual fața. Trebuie de menționat că sprâncenele subțiri și scurte nu sunt potrivite categoric pentru acest tip de față.

Pasul 3: corectarea cu ajutorul machiajului

După ce am ales forma sprâncenelor, poți începe cu machiajul. Tendința este naturalețea, așa că îți recomandăm Trusa pentru sprâncene The ONE. Acestea vor ajuta atât la adăugarea expresivității și la umplerea golurilor, cât și la corectarea formei sprâncenelor și chiar la eliminarea asimetriei.

Poate fi dificil să îți alegi produsul potrivit pentru sprâncene, dar nu și cu această trusă – în ea ai tot ce ai nevoie pentru un machiaj complet:

  • Fardurile sunt potrivite pentru toată lumea datorită nuanțelor universale – atât blonde cât și brunete, sunt ușor de aplicat și retușat datorită texturii moi, finisare naturală, mată.
  • Ceara incoloră fixează forma și culoarea, prelungește rezistența machiajului. Trebuie aplicată după fard.
  • Două aplicatoare ce te vor ajuta să creezi forma necesară a sprâncenelor. Acestea sunt diferite ca densitatea perilor: folosiți pe cea neagră pentru umbre iar albă pentru ceară.

Iată cum poți utiliza trusa pas cu pas:

  1. Piaptană firele de păr, astfel încât să fie comodă desenarea formei.
  2. Pentru ușurință, trasează marginea superioară și inferioară a sprâncenelor, ținând cont de recomandările privind forma și tipul feței.
  3. Umple golurile dintre firele de păr cu lovituri ușoare. Folosește o nuanțămai deschisă la baza sprâncenei și mai întunecată spre arcuire și sfârșit: acest lucru va face sprâncenele mai expresive.
  4. Folosește ceara: ia puțină ceară pe perie și aplică pe sprâncene cu mișcări ușoare ca și cum le-ai pieptăna. Ceara va fixa firele de păr și va face sprâncenele mai groase.

Creează sprâncene perfecte și postează rezultatul pe Instagram cu hashtag-ul #eurecomand. Vezi mai multe lecții utile în secțiunea ORIFLAME BEAUTY SCHOOL!

Text: Foto: Oriflame