9 obiceiuri proaste – Și cum să scăpăm de ele

Să recunoaștem: Multe dintre noi am uitat de rezoluțiile de Anul Nou. Abonamentele la sală au fost abandonate, iar la diete am renunțat deja. A crea obiceiuri bune e mai dificil. Dar, dacă ne întrebi pe noi, să renunți la cele proaste e și mai greu. Iată cum să elimini din viața ta cele mai proaste obiceiuri de frumusețe, o dată pentru totdeauna. Crede-ne, o să merite!

1. NU-ȚI CUREȚI NICIODATĂ TELEFONUL

Ne pare rău să te informăm, dar telefonul tău poartă mai mulți microbi decât un capac de toaletă. (Știm, și noi am fost șocați!). În cazul în care ai probleme cu coșurile pe o parte a feței, vinovatul pentru acestea poate fi chiar telefonul tău. Limitează contactul acestuia cu tenul folosind handsfree, și utilizează șervețele antibacteriene pentru a-ți șterge zilnic telefonul.


2. UMBLI LA COȘURI

Nu poți controla întotdeauna apariția unui coș, însă cu siguranță poți controla ce se întâmplă ulterior. Un coș poate dura câteva zile, însă o cicatrice de la un coș poate rămâne pe viață. Dacă ai un coș, lasa-l să fie! Altfel, vei face mai mult rău decât bine!


3. NU-ȚI ARUNCI COSMETICELE 

Precum mâncarea, toate cosmeticele au un termen de expirare. Cele mai multe rimeluri pot să reziste până la 6 luni, în timp ce un ruj sau o ojă au o durată de viață de până la 2 ani. Reține: dacă aplici un fond de ten cu bază cremoasă cu ajutorul degetele, asigură-te că schimbi produsul în mod regulat.


4. ÎȚI ROZI UNGHIILE

Problema principală este că de multe ori nici măcar nu îți dai seama că faci acest lucru. Alege o ojă pentru unghii cu gust amar (da, există!), sau răsfață-te cu o manichiură cu gel, care nu-ți va permite să îți mai rozi unghiile.

 

5. ÎȚI SUPRAÎNCĂLZEȘTI PĂRUL

Să-ți distrugi părul este mai ușor decât îți închipui. Pentru a evita acest lucru, începe prin reduce temepratura la uscătorul de păr sau la placa de întins, și folosește întotdeauna un spray pentru protecția împotriva căldurii. O mască hrănitoare pentru păr, aplicată saptămânal îți va ajuta părul să se refacă și să nu-și mai piardă hidratarea.  

6. NU TE DEMACHIEZI

Somnul de frumusețe este divin, dar să dormi nedemachiată nu este. Facând acest lucru în mod obișnuit poți provoca apariția coșurilor, uscarea pielii sau chiar subțierea firelor din gene. Cine își dorește așa ceva? Rimelul poate fi înlăturat cu un demachiant specialpentru ochi, în timp ce un gel de curățare și un toner vor înlătura rapid machiajul de pe față. Chiar și cea mai obosită persoană are timp pentru așa ceva. 

7. NU FOLOSEȘTI FPS

Poate cel mai nociv obicei este să nu folosești protecție solară. Chiar și in zilele cu nori, aplică creme cu factor de protecție. Îți promitem, fața (și gâtul!) tău îți vor mulțumi!


8. ÎȚI PENESEZI EXCESIV SPRÂNCENELE

Pensarea excesivă îți subțiază firele de păr, așa că abordează metoda ”mai puțin înseamnă mai mult„ în ceea ce privește îngrijirea sprâncenelor. Lasă-le un timp să crească și apoi vizitează un specialist care ți le va stiliza pentru a le potrivi cu forma feței tale.

9. NU-ȚI SPELI BUREȚEII DE MACHIAJ – NICIODATĂ

Îți speli fața zilnic, însă ce faci cu burețeii de machiaj? Ești chiar norocoasă dacă faci acest lucru o dată pe an. Nu te judecăm, dar curățarea accesoriilor pentru machiaj înseamnă o mai bună aplicare și previi astfel ca bacteriile să fie împăștiate pe piele. 


 

 

Text: Foto: Shutterstock & Oriflame editorial team