Îngrijirea picioarelor: este viață după tocuri înalte?

Suntem cu toate înebunite după tocuri înalte, dar după câteva zile în compania lor, chiar și cele mai rezistente se plâng de dureri de picioare și disconfort la nivelul picioarelor. Vorbim despre cum să-ți revii rapid în formă fără a sacrifica frumusețea.

1. RELAXARE

Dacă simți oboseală, umple o cadă cu apă caldă și scufundă picioarele pentru câteva minute. La început s-ar putea să simți furnicături, mai ales în cazul în care s-au format bătături, apa caldă te va ajuta să te relaxezi și disconfortul va dispărea în curând. Adaugă câteva picături de ulei pentru baie, iar apoi nu uita de o cremă hidratantă pentru picioare


2. TRATĂM LEZIUNILEЛЕ

Orice rană deschisă necesită tratament imediat. Înainte de a aplica plasturele peste bășică, neapărat dezinfectează pielea! Niciodată nu sparge bășicile, deoarece lichidul din interior te protejează de infecție.3. AȘTEPTĂM

Așteptarea poate fi cea mai grea parte a acestui proces. Desigur că ai putea merge undeva chiar acum în noii tăi pantofi, dar aceasta doar va agrava problema. Dorești să accelerezi recuperarea? Folosește o mască pentru picioare sau ciorapi pentru hidratare


4. PREGĂTIM PEDICHIURA 

Acolo unde te rod cel mai tare pantofii pielea suferă și se poate sparge. Folosește o piatră ponce pentru a elimina ușor celulele moarte ale pielii după care aplică o cremă specială pentru picioare. O atenție deosebită trebuie acordată pielii de la baza degetelor de la picioare și călcâi -  anume aceste zone au cea mai mare încărcătură în timpul mersului. De asemenea, vezi cu atenție unghiile – unghia crescută sau rău tăiată poate provoca senzații neplăcute. 

5. MERGEM DESCULȚ 

Cel mai bun mod de a odihni picioarele umflate sau obosite – să mergi desculț, după, aplică o cremă hidratantă cu extract de kiwi și mentă. Gata de plimbare? Ia-ți cei mai confortabili pantofi fără toc și mergi – picioarele tale îți vor mulțumi. Este important ca pantofii să sprijine piciorul și să nu intre în contact cu pielea lezată. 


6. MASAJUL PICIOARELOR

În arca piciorului sunt mușchii care stabilizează poziția corpului și sprijină greutatea sa în timpul mersului. Masarea profundă a acestor mușchi vă va ajuta să activați circulația sângelui și să ameliorați durerile. 

7. PLANIFICĂM DIN TIMP!

Alege pantofi care sunt mai confortabili piciorului. Este clar că va fi dificil de realizat idealul de tocuri înalte, dar ar trebui să încerci cel puțin. Atunci când porți pantofi prea strâmți, apariția disconfortului și durerilor este o chestiune de timp. Pentru mai mult confort poți utiliza tălpi interioare, tocul mai gros adaugă stabilitate și ajută la distribuirea mai uniformă a greutății corpului în timpul mersului.

Dacă ai ținut cont de toate recomandările noastre, atunci leziunile create de tocurile înalte ar trebui să treacă repede și curând vei fi gata din nou să încalți cei mai frumoși pantofi!


Text: Foto: Shutterstock