Rimel: 6 tehnici profesionale

Tehnica clasică de aplicarea rimelului (de la bază spre vârf), pare a fi universală, dar aceasta nu e unica tehnică.

1. ÎNVÂRTIRE

Vă plac genele lungi și învârtite? Atunci nu trebuie să aplicați rimelul dintr-o singură mișcare pe toată lungimea. Mai întîi aplicați mult rimel la bază, cu mișcări înainte-înapoi, apoi aplicați pe toată lungimea. 

2. ȚINEȚI VERTICAL

Doriți un aspect natural? Este nevoie să aplicați rimelul  ținând pensula vertical. 

3. FOCUSAȚI-VĂ PE CENTRU 

Pentru a obține efectul ochilor mari și larg deschiși, împărțiți vizual linia genelor în trei părți, apoi cu vîrful periuței aplicați rimelul doar pe segmentul din mijloc, învârtind genele de jos în sus.

4. APLICAȚI PE DIAGONALĂ

Încă o tehnică pentru efectul ochilor mari – aplicați rimelul, ținând periuța pe diagonală. La sfîrșit să nu uitați să adăugați un pic de rimel prin colțuri. 

5. JOCURI SIMULTANE

Gene stufoase și foarte lungi – acest efect nu e greu de redat. Acest machiaj se mai numește ”Picioae de păianjen”: vopsite în strat gros, gene lipite una de alta. Aplicați multe straturi de rimel și strângeți cu penseta, pentru a da efectul dorit

6. 100% DISPONIBILITATE

Nu e comod de vopsit genele în colțurile ochilor? Atent îndoiți vârful pensulei cu degetele, la un unghi drept – pur și simplu să fie mai ușor de utilizat. Dar țineți minte, nu o să puteți îndoia peria înapoi, fără a o rupe. 

 
Text: Foto: Getty Images