CORECTAM 5 ERORI DE MAKEUP

Sageti mari disproportionate, contur exagerat al sprancenelor, aspect artificial machiajului – greseli care le poti face la fiecare pas. Vom descrie modul puteti sa le eliminati din rutina zilnica.

Problema: Nu pot trage o sageata dreapta

Solutie: Ia o bucata de banda adeziva si inclei-o de mai multe ori in palma, astfel incat ea sa numai fie lipicioasa. Apoi lipeste-o pe piele, in asa fel incat sa obtii o linie dreapta care va incepe de la pleoapa inferioara la tampla. De-a lungul acestei linii, vei putea contura sageata. Acum, cu ajutorul eyeliner-ului lichid traseaza linia genelor de sus si extinde-o de-a lungul benzii, folosind-o ca pe o rigla. Asteapta un pic sa se usuce creionul de ochi si indeparteaza banda adeziva. Totul este perfect!

Problema: Dupa conturare deven  ca un clovn.

Solutie: In primul rand, permiteti-ne sa va reamintim ca conturarea – este o tehnica utilizata de profesionistii. Este imposibil sa inveti intr-o noapte, aveti nevoie de practica. In al doilea rand, haideti sa repetam impreuna, regula de baza a conturarii: umbrire, umbrire si din nou umbrire! Dupa ce ati aplicat un produs de nuantare pe linia maxilarului si pometi, luati buretele si retusati umbririle. Acelasi lucru este valabil pentru highlighter – este absolut necesar sa il retusezi cu o perie moale pentru make-up, in cazuri extreme, in care nu o aveti la indemana incercati sa o faceti cu degetele curate.

Problema: Starnut de fiecare data cand aplic rimelul pe gene.

Solutie: se mai intampla. Nu va faceti griji. Si cel mai important – nu incepeti imediat sa stergeti rimelul care s-a intins pe fata. Facand asta, doar veti strica machiajul. Oferiti-i un pic de timp pentru a se usca si cu o perie de dimensiuni mici agitati usor si indepartati particule de rimel de pe piele.

 

 

Problema: sprancenele mele arata nenatural.

Solutie: sprancene groase, ce-ti fura privirea pe podiumurile de moda, dar nu atat de usor sa obtineti acelasi efect dorit. Pentru a crea imaginea unor sprancene naturale, vedeti trei greseli comune ale incepatorilor. In primul rand, nu exagerati, modelarea marginii interioare a arcadei. Aceasta nu ar trebui sa fie patrata! Urmareste cresterea naturala a parului, ajusteaza-l usor cu un creion sau un set de corectie. In al doilea rand, nu exagera cu conturarea. Pentru a intelege unde ar trebui sa se incheie spranceana, luati un creion si trageti o linie dreapta de la nari la marginea exterioara a ochiului. Spranceana perfect conturata nu ar trebui sa mearga dincolo de aceasta linie. In al treilea rand, nu uitati ca, chiar si sprancenele cel mai bine ingrijite ar trebui sa fie de culoarea ta naturala.

Problema: pielea in jurul nasului are tendinta de a se inrosi.

Solutie: De regula, acest lucru se intampla, in cazul in care in mod frecvent va suflati nasul. Nu o faceti. Cu siguranta, veti gasi o cale. De asemenea, pielea din jurul nasului se poate inrosi la scaderea temperaturii drastic. In acest caz, va va ajuta ingrijirea corecta: o lotiune de curatare usoara, plus o crema de zi hidratanta sau un ulei special. In cazul in care nu va ajuta ingrijirea, va recomandam sa folositi un corector, potrivit ca nuanta cat mai aproape de piele si pudra.

 

 Text: Foto: Kristine Wreyford, Markus Askelöf