Linii expresive: 3 lookuri de la Galina Ilina

Gospodina anilor 50, vedetă de film din anii 60 sau diva anilor 80 – pentru transformare ai nevoie doar de săgețile potrivite cu ajutorul dermatografului THE ONE!

Aspect feminin din anii 50

Gospodinele din anii 50 purtau machiaje aprinse, subliniind atât ochii cât și buzele. Paleta de culori pentru machiaj era foarte bogată și neobișnuită după standardele moderne. Dacă aplicau fard de pleoape, atunci îl aplicau pe toată pleoapa până sub sprâncene, genele erau vopsite gros, iar aspectul era subliniat de săgeți grafice.

1.Semnul distinctiv al machiajului anilor 50 era pielea albă ca zăpada, așadar folosește un fond de ten deschis, evită nuanțele bronzante.

2. Săgețile anilor 50 întind ochiul și fac aspectul expresiv. Desenează o linie la baza genelor superioare, extinde-o și ridică codița în sus spre tâmple.

3. Ultima etapă – buzele roșii. Mai întâi desenează conturul cu un creion și apoi aplică rujul. Nu lipi buzele până nu sunt uscate complet, în acest fel rujul mat nu se va împrăștia.

Toate produsele cosmetice pentru crearea aspectului pe link.

Aspect îndrăzneț din anii 60

Fetele din acest deceniu acordau o atenție deosebită ochilor expresivi. Linii subțiri de-a lungul liniei superioare a genelor și genele inferioare vopsite cu un strat gros erau atributele esențiale ale machiajului. Pielea încercau să o facă cât mai netedă și mată cu ajutorul pudrei, iar buzele rămâneau practic neatinse: le lăsau naturale sau adăugau puțin luciu pe mijloc.

1. Desenează o linie subțire pe pleoapa superioară, mărind treptat grosimea liniei de la centrul ochiului până la colțul exterior – ea va deveni baza machiajului.

2. Să trecem la elementele creative. Trebuie să repeți linia cutei pleoapei superioare folosind același dermatograf. Începe de la colțul interior al ochiului și mergi de-a lungul sculpturii naturale a pleoapei, trecând ușor dincolo de ea. Este mai ușor decât pare – dar, pentru a te asigura poți trasa linia mai întâi cu creionul după care să o desenezi cu dermatograful.

3. Aplică un strat gros pe gene, în special pe cele inferioare – nu economisi rimel. Iar dacă nu sunt destul de groase, le poți desena cu dermatograful, ca în fotografie.

Toate produsele cosmetice pentru crearea aspectului pe link.

Aspect luminos din anii 80

Sclipici, combinații de culori neobișnuite, finisaj lucios și strălucitor pe buze, ochi, obraji – toate acestea reprezintă aspectul anilor 80. Una dintre tendințele epocii este machiajul monocrom și este destul de ușor de repetat.

1. Alege o nuanță aprinsă de fard de pleoape, aplică-l pe pleoapa superioară, chiar până la sprâncene. Retușează bine granițele.

2. Pleoapa inferioară subliniaz-o cu o linie de nuanță contrastantă și extinde vârful spre tâmplă.

3. Trăsătură distinctivă a fiecărui deceniu sunt sprâncenele, iar în anii 80 erau vopsite întunecat și cu o curbă grafică.

Toate produsele cosmetice pentru crearea aspectului pe link.