10 greșeli în folosirea parfumurilor

Aplicarea parfumului pare un lucru cât se poate de simplu, însă arta de a purta un parfum, alegerea și depozitarea lui este mai dificilă decât crezi. Iată 10 cele mai întâlnite greșeli care-ți anulează efectul parfumului.

1. Te aștepți să miroasă la fel pe toată durata zilei
Când pulverizezi prima dată parfumul, simți mai întâi notele de vârf, iar parfumurile au, în mod normal trei niveluri – de vârf, de bază și de mijloc. Dacă vrei să descoperi cum se schimbă mireasma, păstrează testerul și miroase-l pe parcursul zilei. 

2. Testezi parfumul prea rapid
Când încerci un parfum nou, așteaptă 30 de secunde înainte să-l miroși, astfel încât conținutul de alcool să aibă timp să se evapore. 

3. Nu-ți place o notă a parfumului
Doar pentru că nu ți-a plăcut o anumită notă dintr-un parfum, asta nu înseamnă că îți va displăcea acea notă la orice parfum. Un parfum poate avea undeva între 10- și 200 de ingrediente – echilibrul dintre acestea fiind foarte delicat în fiecare parfum, așa că nu evita o anumită mireasma doar în baza unor idei preconcepute! 

4. Testezi prea multe parfumuri, fără a lua o pauză
Nu testa niciodată mai mult de trei parfumuri unul după altul. Este recomandat ca din când în când să miroși boabe de cafea pentru că acestea aborb și neutralizează parfumurile. Un al truc este să bei apă după ce deja ai încercat 3 parfumuri. 

5. Nu încerci nimic nou
Încearcă să fii deschisă! Alege un parfum care să-ți completeze stilul și gustul personal. Dacă porți același parfum de câțiva ani deja, e posibil ca acesta să nu te mai reprezinte, deoarece și tu te-ai schimbat între timp. 

6. Îți depozitezi greșit parfumurile
Lumina puternică a soarelui, căldura sau frigul impactează echilibrul delicat al uleiurilor din parfum, schimbându-și mirosul în acest fel. Păstrează-ți întotdeauna parfumurile într-un loc răcoros, uscat și departe de lumina directă a soarelui.

7. Nu știi unde să pulverizezi
Se spune așa: pulverizează-ți parfumul în zonele în care vrei să fii sărutată. Sună amuzant? Există ceva adevăr în această zicală. Parfumul este activat de căldura corpului, așadar, pulverizând parfumul pe zonele cu puls (în spatele urechilor, pe gât, pe încheieturile mâinilor și în spatele genunchilor) vei fixa mireasma un timp mai îndelungat.

8. Îți freci închieturile mâinilor între ele
Acest lucru va face parfumul să se evapore mai rapid – lasă parfumul să se usuce natural după aplicare

9. Crezi că parfumul prietenei tale va mirosi la fel și pe tine
Chimia corpului este ingredientul decisiv din fiecare parfum – modul în care un parfum miroase pe cineva diferă de modul în care acesta va mirosi pe tine. Cel mai adecvat mod de a testa un parfum este să-l încerci direct pe tine. 

10. Te aștepți ca parfumul să persiste întreaga zi
Parfumurile nu sunt create neaparat pentru a rezista întreaga zi. Ca regulă de bază, spray-urile de corp persistă pe piele aproximativ o oră iar apa de colonie își va păstra mirasma în jur de trei ore. Apa de toaletă ar trebui să reziste cam patru ore, iar o apă de parfum poate rămâne pe piele în jur de șase ore. Tipul cel mai puternic de parfum (care este și cel mai scump) este esența de parfum – aceasta poate persista pe piele în jur de 16 ore. 

Text: Foto: Getty Images, Kristine Wreyford