Apa micelară - De ce atât de promovată?

Cunoscută drept „secretul franțuzoiacelor”, probabil că apa micelară nu-ți este complet necunoscută. Este o alternativă a gelului de curățare ce nu conține săpun și nu necesită clătire. Se ridică însă apa micelară la nivelul așteptărilor? Să vedem!

CUM FUNCȚIONEAZĂ APA MICELARĂ? 

Formula apei micelare este creată din micelii: molecule minuscule de uleiuri în apă neutră. Miceliile atrag uleiurile și impuritățile, așadar atunci când formula este aplicată pe piele, dizolvă excesul de sebum, impuritățile și machiajul. Nu este nevoie de clătire. Aplică apa micelară pe față cu o dischetă demachiantă și plimbă delicat discheta; lasă apoi soluția să fie absorbită în piele, înainte de a folosi cremă hidratantă. 

ESTE PENTRU TOATĂ LUMEA?

Apa micelară este potrivită în special pentru persoanele cu ten sensibil sau foarte uscat. Dacă ți se pare că gelul spumă pentru curățare îți lasă pielea prea uscată, simți că te strânge și că te mănâncă, atunci poți să încerci apa micelară. Însă reține: nu este la fel de eficientă precum gelul de curățare, așa că evită machiajul waterproof sau cel ultra rezistent, care este mai greu de înlăturat.

Dacă ai ten matur sau cu acnee, apa micelară nu va fi la fel de eficentă precum combinația dintre gel de curățare și loțiune tonică, dedicate preocupărilor tale. Însă constituie o alternativă de a înlătura machiajul și este un produs minunat care poate fi folosit înainte de cele două. 

 VERDICTUL:

Apa micelară este fără dar și poate o soluție rapidă și ușoară de a înlătura machiajul lejer. Dacă tenul tău este uscat sau sensibil, merită să faci o încercare (alege Soluţie de curăţare a tenului Diamond Cellular), însă trebuie să continui să urmezi rutina folosind produse de hidratare și cu factor de protecție solar (pentru zi).

Este un produs ideal de curățare pentru situațiile în care accesul la apă este limitat și când ai nevoie de puțină hidratare sau de a înlătura rapid machiajul. Însă pentru rutina zilnică, îți recomandăm să alegi o abordare specifică nevoilor pielii tale. Text: Foto: Fotolia