Rutina de îngrijire a pielii pentru bărbați

De ce are și el nevoie de o rutină de îngrijire a pielii? Îngrijirea pielii reprezintă cel mai bun obicei pe care un bărbat poate să îl aibă pentru aspectul pielii lui. Pentru a-i veni în ajutor, amintim mai jos cinci lucruri esențiale pentru un ten frumos.

CURĂȚAREA

Doar pentru că nu este necesar să-și înlăture machiajul, asta nu înseamnă că nu trebuie să își curețe fața dimineața și seara – iar un săpun normal nu este recomandat! Săpunurile pentru mâini sunt destinate, așa cum menționează și numele – mâinilor și folosirea lor pe față poate usca și irita pielea.

Pe timpul nopții, uleiurile, bacteriile și celulele moarte se acumulează la nivelul pielii și trebuie înlăturate. Și cum pielea bărbaților produce mai mult sebum decât a femeilor, este esențial ca ei să-și curețe și tonifice pielea dimineață, pentru a evita încărcarea porilor.

Iar seara? Ei bine, doar pentru că fața lui nu se simte uleioasă și murdară, asta nu înseamnă că nu este. Curățarea tenului cu un produs special va înlătura uleiurile în exces și impuritățile care s-au adunat pe față în timpul zilei, iar folosirea unei loțiuni tonice va înlătura orice residuu încăpățânat. 

Încearcă următoarele produse: Gel spumă pentru curăţarea feţei NovAge și Loţiune tonică cu efect de reînnoire a pielii NovAge

CREMĂ PENTRU ZONA DE CONTUR A OCHILOR
Pielea din jurul ochilor este mai uscată decât restul feței. O cremă pentru zona ochilor vizează primele semne de îmbătrânire cauzate de un stil de viață agitat, reducând ochii umflați și cearcănele. 

Continuă cu: Cremă de ochi antirid NovAge Ecollagen  

AMPLIFICARE
Datorită testosteronului, pielea băbaților tinde să fie cu aproximativ 25% mai groasă decât cea a femeilor. Însă pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, pielea devine în mod gradual mai subțire și încep să apară ridurile. Serurile conțin o concentrație mare de antioxidanți și vitamine și având o textură ultra lejeră, pot pătrunde mai bine, conferind aceste ingrediente benefice mai adânc în piele.

Recomandarea noastră: Ser antirid NovAge Ecollagen

PROTECȚIE SOLARĂ
Bărbații se bucură de o densitate mai mare a colagenului în piele, ceea ce explică de ce bărbații îmbătrânesc mai greu. Însă, deoarece tind să se expune mai mult la soare, bărbații își pot anula avantajul hormonal și se pot confrunta cu linii fine, riduri și pete. Norocul lor este că majoritatea cremelor de zi conține FPS 15 sau chiar și mai mult, fapt ce le protejează pielea de razele UV.

Produs esențial: Cremă de zi cu efect intens de protecţie FPS 30 NovAge

CREME DE ZI ȘI DE NOAPTE
Pielea bărbaților este mai uscată, mai aspră și mai predispusă la inflamații decât cea a femeilor; nu este un secret faptul că bărbieritul și creșterea ulterioară a părului poate rezulta de multe ori în iritații. O cremă de zi va rehidrata pielea și va acționa precum o barieră de protecție împotriva factorilor externi din mediu, în timp ce crema de noapte va hrăni și repara pielea în timpul somnului. Pielea sănătoasă și hidratată se bucură de avantajul un bărbierit mai ușor.

Completează-ți rutina cu: Cremă de zi antirid FPS 15 NovAge Ecollagen dimineața și Cremă de noapte antirid NovAge Ecollagen seara

Text: Foto: Getty Images