Cum zahărul afectează starea pielii

Cu siguranță ai citit despre cât de nociv poate fi zahărul – impactul negativ asupra siluetei și a sănătății în ansamblu. Dar știai că zahărul este una din cauzele ridurilor?

ZAHĂRUL ÎȚI ADAUGĂ LA VÂRSTĂ

Excesul de zahăr începe să afecteze la vârsta de 35 ani, atunci când sinteza de colagen din piele scade. Din punct de vedere științific, acest proces arată în felul următor: glucoza „lipește” fibrele de colagen și elastan, drept rezultat celulele pielii devin rigide și slăbesc. Acest proces este numit glicozilare. La exterior se manifestă sub formă de riduri, pierderea elasticității și ten mat – un set clasic de semne de îmbătrânire.

Dar, zahărul contribuie nu doar la distrugerea colagenului. Acesta, de asemenea, afectează tipul de colagen care este produs de celulele pielii. Fibrele rezistente și puternice se transformă în slabe și fragile, predispuse la influentele dăunătoare ale mediului, inclusiv radiația solară – cel mai mare dușman al pielii tale!

 

 

NU INTRA ÎN PANICĂ

Doar cunoaște acest lucru: în cazul în care nivelul de glucoză din sânge este în limitele normale, atunci glicozilare – este un proces normal, care ne afectează în cele din urmă pe toți, fără excepție. Este anormal să mănânci alimente bogate în zahăr, ca rezultat procesul de glicozilare se intensifică. 

ZAHĂR NOCIV

Sursa cea mai evidentă a zahărului – desigur, băuturile răcoritoare, produsele de cofetărie și produsele de patiserie, precum și cafeaua, ceaiul, dacă ești obișnuită să-l bei dulce. Dar, dacă într-adevăr îți dorești să prelungești tinerețea pielii, va trebui să reduci, de asemenea, consumul de glucide simple, cum ar fi pâinea albă și pastele. De asemenea, vezi compoziția produselor și caută surse ascunse de zaharuri, cum ar fi siropul de porumb, care crește intensitatea procesului de glicozilare de 10 ori. 

ZAHARURILE BUNE


Nivelul recomandat al consumului de zahăr – nu mai mult de 6 lingurițe pe zi (aproximativ 100 kcal). Variațiile zaharurilor naturale, cum ar fi fructoza și lactoza, pot fi utile pentru organism. Ele se conțin în fructe și legume și produse lactate, la nivel cu fibrele utile, vitaminele și antioxidanții de care are nevoie corpul tău.  

CE AI PUTEA SĂ FACI

Cel mai eficient mod de a menține pielea tânără este o dietă sănătoasă, în timpul căreia vei controla aportul de calorii și vei evita alimentele bogate în zahăr. 

Adaugă la dieta ta alimente bogate în antioxidanți. Bea ceai verde, mănâncă afine, nuci și piper roșu. Antioxidanții luptă cu radicalii liberi (cum ar fi zahărul) și nu le permite să acționeze asupra fibrelor de colagen și elastan.   

Produsele de îngrijire moderne, de asemenea sunt capabile să neutralizeze efectele nocive ale zahărului asupra pielii, dar nu sunt la fel de eficiente ca dieta sănătoasă. Cremele și serurile care stimulează producția de colagen, care luptă cu procesul de glicozilare și literalmente împinge ridurile din interior – noi preferăm produsele din gama Ecollagen. Dacă pielea ta deja a început să-și piardă elasticitatea, ți se vor potrivi produsele pentru îngrijirea cuprinzătoare cu efect de lifting, cum ar fi NovAge Ultimate Lift. Și, desigur, nu uita să utilizezi în fiecare zi produse cu protecție solară, care protejează pielea de razele nocive ale soarelui. Text: Foto: Getty Images