6 semne ale tenului sensibil și sfaturi de îngrijire

Este roșu, iritat sau mâncărime? S-ar putea să aveți o piele sensibilă.

img-1.jpg

Ce este sensibilitatea?

Este o afecțiune în care pielea reacționează fiind iritată de diverși factori. Din punct de vedere statistic, mai mult de 50% dintre persoanele care trăiesc în țările dezvoltate se confruntă cu probleme de sensibilitate. Simptomele includ uscăciunea, descuamarea, roșeața, senzația de apăsare, erupții cutanate, mâncărimi, furnicături și arsuri și chiar și pielea grasă poate fi sensibilă.

De ce este pielea mea sensibilă?

Sensibilitatea pielii poate fi atât o trăsătură înnăscută, cât și o reacție temporară la expunerea la soare sau la un mediu agresiv, la ingredientele din produsele cosmetice, la stres, la fluctuațiile de temperatură, la frig și vânt. Sensibilitatea este, de obicei, rezultatul unei bariere cutanate slăbite și este însoțită de o sensibilitate crescută a pielii la stimuli externi.

Semne de piele sensibilă

1. Pielea ta reacționează la schimbările de vreme

Atunci când pielea este sensibilă, frigul și vântul pot provoca inflamații, uscăciune, roșeață sau mâncărimi.

2. După ce vă curățați pielea, s-ar putea să simțiți senzație de tensiune, arsură sau mâncărime.

Multe produse de curățare conțin sulfați și parfumuri, la care reacționează pielea sensibilă.

3. Atunci când aplicați creme hidratante sau produse decorative, este posibil să simțiți o senzație de furnicături și pielea poate începe să se înroșească.

Deoarece produsele de îngrijire a pielii nu ar trebui să provoace disconfort, este posibil să aveți o piele sensibilă sau să folosiți produse care nu sunt potrivite pentru tipul dumneavoastră de piele

img-2.jpg

4. Aveți inflamație 

Inflamația și roșeața nu sunt neapărat legate de pielea grasă - ele pot fi un semn de hipersensibilitate.

5. Ai o erupție cutanată roșie după câteva secunde la soare

Pielea sensibilă nu suportă bine expunerea la razele UV și poate reacționa cu o erupție cutanată roșie sau cu pete.

6. Pielea este uscată și descuamată

Deoarece pielea sensibilă tinde să compromită integritatea barierei sale de protecție, aceasta pierde mai repede hidratarea și devine uscată și aspră, ceea ce duce la mâncărimi și descuamare.

Deci, cum ai grijă de pielea sensibilă?

Reacțiile pielii sensibile și cauzele iritației pot fi individuale și imprevizibile, dar am pregătit câteva sfaturi generale pentru a ajuta la calmarea pielii și la evitarea agravărilor.

Curățați tenul cu apă călduță, dar nu fierbinte pentru a evita schimbările bruște de temperatură. Folosiți, de asemenea, un produs de curățare pentru pielea sensibilă, care să fie calmant, fără sulfat și fără parfum.

Când curățați sau aplicați produsul, faceți-o foarte ușor - o acțiune tactilă dură poate irita pielea.

Hidratează-ți pielea! Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, în special pielea sensibilă, deoarece aceasta pierde cu ușurință hidratarea, deoarece bariera sa protectoare este deteriorată.

Folosiți o cremă de protecție solară cu SPF și purtați o pălărie dacă ieșiți la soare, dar de preferință stați la umbră.

Evitați produsele care irită pielea, deoarece acestea conțin de obicei parfumuri, alcool și coloranți sintetici.

Evitați peelingurile acide și produsele cu retinol, care pot provoca reacții nedorite în cazul pielii sensibile. Ca o alternativă la retinol, încercați unul dintre produsele NovAge Skinrelief cu complexul DermaLift Active, care are același efect de reducere a ridurilor și de fermitate ca și retinolul, dar cu o acțiune mai delicată.

Text: