Ia o pauză: discutăm despre tendința self care

Nu mai este necesar și nici modern să dedici tot timpul tău unui regim full-time de muncă. Poți câștiga bani…când te odihnești! Dacă în rutina zilnică nu mai ai timp pentru tine, sursa ta de soluții creative dispare încet, iar rezultatele se lasă așteptate. În vest, această tendință denumită self care prinde din ce în ce mai mult contur: soluții simple de redobândire a echilibrului în viața de zi cu zi. Am ales cinci soluții – încearcă-le!

Fericirea stă în lucrurile mici
Chiar și în zilele pline de activități și responsabilități, găsește măcar câteva minute și urmărește ce se întâmplă în jurul tău și simte acel moment. În timpul dejunului, bucură-te de moment și savurează fiecare culoare și gust. Ce vezi în jurul tău? Auzi ciripitul păsărilor sau poate foșnetul copacilor? Încearcă să-ți concentrezi atenția spre frumusețea lumii înconjurătoare, nu pe grijile și trăirile tale, acesta este secretul unei vieți mai liniștite și echilibrate.

Transformă diminețile grăbite în timp pentru tine
«Încă cinci minute!», – așa îți spui când sună alarma și-o tot amâni din cinci în cinci minute, iar apoi sari din pat în ultima minută și începi să alergi prin casă în căutarea hainelor, cheilor, mănânci din fugă. Creează-ți dispoziția matinală! Trezește-te un pic mai devreme, pregătește micul dejun, îngrijește-ți pielea , alege-ți ținuta:  începe ziua într-un ritm plăcut și astfel vei putea să prelungești această stare calmă întreaga zi. 

Iubește apa
Acest îndemn pare simplu și aduce a clișeu, dar de fapt, obișnuința de a bea destulă apă este una dintre cele mai eficiente metode de a te încărca cu energie și a adăuga calitate vieții. Dacă de mult timp îți dorești să începi un stil sănătos de viață, începe cu apa. Dimineața, când te trezești, bea 1-2 pahare de apă, pentru că atunci organismul este deshidratat din timpul nopții și poartă întotdeauna cu tine o sticlă cu apă. 


 

Încearcă noi experiențe
Atunci când în viața ta este mai mult “trebuie” și aproape lipsește “vreau”, este foarte ușor să-ți pierzi motivația și să te cufunzi într-o stare de apatie. Fă din visul tău un hobby, indiferent care ar fi acesta. Visezi de mult timp să înveți să mânuiești arta ceramicii ? Hai, acum e timpul! Poate un masterclass de pictură? Poftim, alege ce-ți place! Programează-ți timpul astfel încât să ai timp pentru hobby-urile tale!

Învață să spui “nu”
Cum te relaxezi după o zi încărcată și epuizantă? O baie fierbinte, ciocolata ta preferată și serialul iubit - totul e gata pentru relaxarea ta! Ești foarte obosită ca să mai ieși din casă, dar fix acum o prietenă te invită la o petrecere faină, iar mama te roagă s-o ajuți în grădină. Nu te lăsa provocată! Permite-ți să te relaxezi și nu accepta din sentimente de politețe sau vinovăție: acum ai nevoie de forțe ca să poți dărui și celorlalți dispoziție și energie.