3 moduri de a folosi arborele de ceai

Timp de decenii, oamenii au transformat arborele de ceai în uleiuri esențiale cu scopul de a întreține sănătatea, condiția naturală a pielii și chiar a vindeca respirația urât mirositoare. În continuare, îți vom spune cum poți face această plantă minunată să funcționeze pentru tine în moduri neașteptate!

1. CURĂȚARE 
Dacă ai avut vreodată ciuperca piciorului, atunci ști cât de neplăcut poate fi. Deseori contactată de pe suprafețele contaminate din medii umede și calde, cum ar fi dușurile de la sălile de sport sau piscine, aceasta se poate extinde ușor pe picioare și degete. Sunt și alte felul în care se poate manifesta, dar cele mai frecvente simptome sunt înroșirea, extinderea infecției sau mâncărimea.

Nu este cazul să îți faci griji, deoarece, în mod tradițional, frunzele arborelui de ceai au fost folosite pentru a trata tăieturile, arsurile și infecțiile - ceea ce îl face soluția ideală pentru tratarea ciupercii piciorului! Încearcă să adaugi câteva picături pe o dischetă de bumbac și masează zonele afectate de două ori pe zi.

2. REMEDII ÎMPOTRIVA HERPESULUI 
Una dintre cele mai neplăcute erupții care poate afecta pe oricine este herpesul. Acesta ne face să ne simțim conștienți de sine și ne poate afecta încrederea. Vestea bună este că uleiurile esențiale din arborele de ceai sunt cunoscute pentru atenuarea disconfortului și, de asemenea, a duratei acestuia.

De îndată ce simți prima senzație de furnicătură a unui herpes ce este pe cale să apară, acționează folosind uleiul din arbore de ceai. Nu uita că trebuie aplicat pe zona afectată de mai multe ori pe zi, însă evită zona gurii, deoarece devine toxic atunci când este ingerat! Alt sfat important este să îți menții buzele hidratate în timpul tratamentului, deoarece arborele de ceai poate provoca uscarea pielii sănătoase.

3. ÎNLĂTURĂ IMPERFECȚIUNILE 
Pe de altă parte, capacitatea uleiului din arbore de ceai de a usca pielea poate fi benefică atunci când vorbim despre îndepărtarea defectelor de pe piele. Care sunt, mai exact, defectele de piele la care ne referim? Acestea sunt crețurile minuscule și cărnoase ale pielii, cel mai adesea găsite la subraț, sâni, baza gâtului sau pleoape -  deși perfect inofensive, destul de frustrante. Cu toate acestea, prin aplicarea uleiului esențial din arbore de ceai direct pe aceste afecțiuni, ele se vor usca treptat și vor cădea. Încearcă și te vei convinge!

Acestea au fost trei dintre cele mai neobișnuite moduri în care poți trata diferite afecțiuni ale pielii folosind uleiul din arbore de ceai. Dar de ce să te oprești aici? Lista beneficiilor poate continua! Încearcă gama noastră Love Nature - Arbore de ceai și descoperă mai multe despre proprietățile de înfrumusețare ale acestei vechi și fascinante plante.

Text: Foto: Oriflame