10 minute de meditație

Să recunoaștem - viața de zi cu zi poate fi uneori solicitantă. Care ar fi soluția? Rezervă-ți 10 minute din timpul tău pentru meditație. Iată un ghid în 12 pași! Meditația poate părea o activitate intimidantă (poate chiar puțin plictisitoare), dar atunci când este îndeplinită corect, reprezintă cel mai bun mod de a te relaxa și de a te conecta cu tine însăți. Cel mai bun aspect al acesteia este că nu necesită mai mult de 10 minute din timpul tău.

Dacă ești începătoare, îți recomandăm să începi meditația ghidată. Acest exercițiu simplu, efectuat în fiecare zi, s-a dovedit că reduce stresul și nivelul scăzut de depresie și oboseală.

Mai întâi, este important să pregătești locul de desfășurare al meditației. Alege un spațiu liniștit și confortabil - acesta ar putea fi un scaun, o canapea sau chiar pe podea. Deși recomandăm meditația în intimitatea casei tale, poți face acest lucru oriunde. Tot ce ai nevoie este un spațiu în care nu vei fi deranjată sau distrasă în mod inutil.

1. Începe prin a sta jos, în poziție verticală, confortabil.

2. Pune-ți mâinile în poală sau lăsă-le să în voie pe genunchi.

3. Începe prin închiderea ochilor și concentrarea asupra respirației. Lasă gândurile din exterior să dispară. Dacă simți că ești asaltată de diferite gânduri care nu îți dau pace, este normal. Acceptă acest lucru și concentrează-ți atenția înapoi la respirație.

4. Inspiră și expiră pe nas, efectuând 4-5 respirații lente și complete. (Observă modul în care te simți atunci când plămânii încep să se umple cu aer.)

5. La următoarea respirație, inspiră și începe să strângi și să încordezi toți mușchii picioarelor și continuă să faci acest lucru pe tot parcursul expirației.

6. Relaxează mușchii picioarelor. (Repetă acest pas timp de o secundă, inspiră și expiră.)

7. Începe respirația următoare și încordează mușchii care se află în partea inferioară a picioarelor și cei ai călcâielor.

8. În timp ce expiri relaxează mușchii aflați în partea inferioară a picioarelor. (Repetă pentru o a doua respirație.)

9. La următoarea respirație, inspiră și încordează mușchii coapselor.

10. În timp ce expiri, relaxează mușchii coapselor. (Repetă acest pas.)

11. Deschide încet ochii și bucură-te de o minte relaxată și o inimă deschisă.

Text: Foto: Getty Images