Produse de protecție solară: 7 întrebări incomode

Protecția solară și îngrijirea pielii merg mână în mână. La fel cum dulăpiorul tău de frumusețe este plin cu diferite produse, de la creme la măști și exfoliante, arsenalul de soare la fel trebuie adaptat după diferite situații. Un singur produs nu te salvează!

Cum să actualizezi protecția solară pe parcursul zilei?

Cât de des trebuie să reaplici protecția solară în timpul zilei? Da, da în timpul zilei, și nu dimineața după îngrijirea de bază – deoarece protecția solară este necesar de actualizat la fiecare două ore.

Stickul cu protecţie solară pentru faţă şi corp este una din cele mai ușoare metode de a menține protecția solară toată ziua în timp ce ești în stradă sau te deplasezi prin oraș. Stickul este compact și se potrivește în buzunar sau geantă de mână: nu se scurge, datorită formatului solid.

Produs de bază – pe care îl aleg?

Cel mai potrivit produs este loțiunea de protecție solară cu textură ușoară, care îți va proteja pielea de razele dăunătoare. Aplicarea loțiunii pe tot corpul ar trebui să facă parte din îngrijirea zilnică indiferent că plouă sau este soare: cred că ai auzit că razele ultraviolete cad pe piele chiar și pe vreme înnourată.

Dacă ziua este caldă și însorită?

Imaginează-ți o zi cu un soare arzător. Pepenele verde este deja feliat, limonada și lanch-ul se răcoresc în frigider – totul este gata pentru picnic!  Știai că, în aceste zile soarele afectează pielea mult mai puternic: „Va fi suficient să aplici loțiunea obișnuită?” Răspunsul este nu. Pentru acest caz ai nevoie de un produs cu factor de protecție ridicat – cel puțin SPF 50. Cremă cu protecție solară pentru faţă şi corp SPF 50+ cu filtre UV și un spectru larg de acțiune va proteja pielea 98% de razele dăunătoare, anume acest produs trebuie utilizat în timpul expunerii prelungite la soare.

Urăști loțiunile?

Dacă nu suporți senzația de cremă pe piele, alege un spray: textura sa este atât de ușoară încât cu greu o poți simți pe piele, iar protecția SPF 50 este la fel de eficientă ca și crema. În plus, îl poți aplica cu ușurință singură și nu e necesar să rogi pe cineva să te ajute. Uneori e greu să înțelegi dacă ai aplicat suficient produs. Dar nu te grăbi să freci produsul în piele: mai întâi asigură-te că pielea strălucește uniform. Nu economisi spray pentru a crea gradul de protecție dorit.

Iar dacă pielea este predispusă la pigmentare?

Dacă fiecare zi însorită lasă urme pe pielea ta, cel mai probabil pielea ta este predispusă la hiperpigmentare. O cremă de protecție obișnuită nu va face față: caută produse de protecție cu niacinamidă, care împiedică apariția petelor de vârstă și acționează asupra celor existente.

Tot ce este mai bun pentru copii?

Să fii părinte înseamnă uneori să trăiești într-o permanentă îngrijorare: „Copii mei sunt fericiți, mănâncă bine, sunt protejați de soare?” Scapă de grijile inutile și adaugă în produsele de protecție solară o cremă concepută special pentru pielea copiilor. Compoziția moale nu va deteriora bariera de protecție a pielii delicate a copiilor, dar, în același timp, garantează o protecție fiabilă. Pielea copiilor este mai subțire și mai sensibilă decât a adulților și arde ușor. De acea SPF 50 – este minimul!

Cum să calmezi pielea după expunerea la soare?

Hidratarea este cheia pielii sănătoase și bine îngrijite, iar după o zi însorită, fața și corpul are nevoie în special de umiditate suplimentară. Soarele poate usca pielea, făcând-o mai susceptibilă la efectele negative ale razelor ultraviolete și ducând la stresul oxidativ. Gelul după plajă pentru față și corp nu doar că reface echilibrul de apă a epidermei, dar, de asemenea, calmează și răcorește pielea după o zi însorită. 

Text: