Protejarea pielii pe timp de vară

Vara se apropie cu pași repezi și de-abia o așteptăm! Dar odată cu creșterea temperaturilor și cu petrecerea unei perioade mai îndelungate în aer liber, trebuie de asemenea să ne luăm măsurile de siguranță necesare. Iată care sunt sfaturile noastre privind măsurile de siguranță pe care să le adopți pe parcursul întregii veri!

ALCĂTUIEȘTE-ȚI UN RITUAL

Chiar dacă soarele nu strălucește pe cer, tot trebuie să porți protecție solară pe timpul zilei. Asta deoarece până la 80% din razele nocive UVA și UVB pot trece prin stratul de nori. Razele UVA sunt cele care sunt responsabile pentru apariția semnelor de îmbătrânire prematură cum ar fi ridurile și petele de pigmentare, așa încât asigură-te că protejezi zonele expuse cu cel puțin FPS 15.

Îți recomandăm: Crema de zi NovAge Ecollagen cu FPS 15 și Crema de zi NovAge Ultimate Lift cu FPS 15

FII LA CURENT CU NOȚIUNILE PRIVIND FACTORUL DE PROTECȚIE

FPS (factorul de protecție solară) reprezintă măsurarea eficienței protecției solare împotriva razelor UVB care cauzează arsuri solare. Acesta îți arată cât de mult poți petrece sub razele soarelui când îl utilizezi. O formula simplă ar fi aceasta: dacă în mod normal petreci 10 minute sub razele soarelui fără să ai arsuri, FPS 15 îți va permite să petreci de 15 ori mai mult – adică 150 de minute. Dar ține minte faptul că FPS 15 doar încetinește efectele nocive , nu le și împiedică! De aceea , ia-ți toate măsurile de siguranță împotriva razelor soarelui, aplică cu regularitate factorul de protecție și protejează-te cu haine ușoare de vară.

Îți recomandăm: Oriflame Sun Zone

EVITĂ APARIȚIA PISTRUILOR „SIMPATICI”

Știai că pistruii sunt de fapt un rezultat al efectelor solare nocive? Pistruii se formează atunci când melanocitele, care se găsesc în celulele pielii, produc în exces pigmentul de melanină. Melanina este cea care protejează în mod natural pielea de razele UV prin bronzarea acesteia și astfel schimbându-i nuanța într-una mai închisă – asemenea unei umbrele de soare care face umbră! Protejează-te pe tine (și pe familia ta) de viitoarele depigmentări și aplică întotdeauna cremă cu factor de protecție solară, acordând o atenție sporită zonelor unde este posibil să apară pistruii, cum ar fi fața, umerii și mâinile.

Îți recomandăm: Crema de zi cu efect intens de protecție FPS 50

 

MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU ALUNIȚE

Alunițele pot fi plate, acoperite de fire de păr sau ieșite în relief; dar în general au o formă rotundă și apar la persoanele cu ten deschis la culoare. Expunerea excesivă la razele UVA și UVB pot cauza apariția unei alunițe sau modificarea aspectului uneia existente. De aceea evită soarele de la prânz și poartă factor de protecție solară pe toată suprafața pielii, acordând o atenție sporită alunițelor și zonelor unde acestea pot apărea Și dacă observi că una dintre alunițe și-a modificat aspectul, fă o vizită la doctor pentru investigații. 

CÂT DE MULT ÎNSEAMNĂ DESTUL?

Se spune că majoritatea oamenilor aplică doar 25-50% din cantitatea recomandată de loțiune cu factor de protecție. Nu face parte din acest grup! Ar trebui să aplici echivalentul unui păhărel mic de loțiune cu 15 minute înainte de a ieși afară. Și nu uita să repeți operațiunea la fiecare câteva ore, mai ales dacă înoți, transpiri sau dacă se produce o fricțiune a pielii.

CUMPĂRĂ UN RECIPIENT NOU

Toate loțiunile cu factor de protecție au un termen de valabilitate înscris. Nu ar trebui să folosești loțiunea niciodată după termenul de expirare, care este în general de trei ani. Dacă aceasta își modifică culoarea sau consistența, este timpul să o arunci și să cumperi una nouă.

PROTEJEAZĂ-ȚI BUZELE

Pielea buzelor este la fel de sensibilă la razele soarelui ca și pielea feței. De aceea, protejează-o de razele UVB cu un balsam de buze care conține FPS, Balsamul de buze cu efect de întinerire Giordani Gold cu FPS 12

Text: Foto: Getty images