Stil de viață sănătos: 3 obiceiuri pentru fiecare zi

Nu trebuie să limitezi strict mâncarea și să faci exerciții fizice în fiecare zi pentru un stil de viață mai sănătos. Iată cum să implementezi, pas cu pas, obiceiuri sănătoase pentru fiecare zi.

Obiceiurile sunt, în esență, doar acțiuni pe care le facem fără să ne gândim, în mod automat. Repetarea regulată formează un obicei: de exemplu, nu ne gândim dacă vrem să ne spălăm pe dinți astăzi. Pur și simplu nu există altă opțiune pentru noi! Obiceiurile și ritualurile oferă psihicului nostru un sentiment de confort și liniște - ele creează o structură a vieții, un anumit ritm, nu necesită voință și nu provoacă stres. Cel mai simplu mod de a-ți face stilul de viață sănătos este să dezvolți noi obiceiuri.

Și prima dintre acestea...

Mănâncă cu atenție

Este ușor să te pierzi în avalanșa de informații despre alimente sănătoase și nesănătoase, modele de alimentație și opțiuni de dietă sănătoasă. Astăzi îți vom oferi pași simpli - începe cu ei, iar schimbările pozitive nu vor întârzia să apară.

  • Concentrează-te pe mâncare. Nu aprinde televizorul, pune telefonul deoparte. Simți aroma și gustul mâncării, textura și temperatura acesteia și savurează fiecare îmbucătură. În acest fel, vei mânca exact ceea ce are nevoie corpul tău și vei evita mâncatul în exces.
  • Nu cumpăra gustări nesănătoase. Ține tentația la distanță! Și atunci când te vei întoarce acasă cu o foame puternică, nu vei putea fizic să te înfrupți cu nimic prea dulce sau prea gras.

Fă mișcare

Și nu vorbim acum de antrenamente lungi și istovitoare. Baza sănătății este mișcarea de zi cu zi, în viața de zi cu zi, și nu ai nevoie de un abonament la sală pentru asta!

Iată câteva idei:

  • Coboară din transport cu o stație mai devreme și mergi;
  • Fă câteva genuflexiuni în timp ce fierbe ceainicul sau se încălzește tigaia;
  • După ce te trezești, fă o întindere bună în pat - poți face chiar câteva exerciții simple de flexibilitate;
  • Plimbă-te 15-30 de minute după cină pentru a te relaxa și a te pregăti pentru culcare;
  • La birou, nu folosiți ascensorul, doar scările.

Sărbătorește schimbările

Cu cât starea ta de spirit este mai bună, cu atât este mai ușor pentru corpul tău să fie sănătos și cu atât este mai scurt drumul tău spre succes.

  • Vrei să faci exerciții fizice în fiecare zi, să stai o săptămână fără dulciuri sau să renunți la ascensor? Fă-o cu prietenii tăi! Este mai ușor și mai distractiv împreună, vă puteți sprijini reciproc și puteți împărți victoriile.
  • Nu te certa cu tine însuți pentru eșecuri sau regrese de la regim. Scopul tău este de a avea obiceiuri noi și simple pentru toată viața, iar acesta este un maraton, nu un sprint. Nu ai reușit astăzi, vei încerca din nou mâine!
Text: