7 metode pentru a maximiza efectele măștilor textile

Nu înțelegi de ce toate femeile sunt încântate de măștile textile în timp ce tu nu prea le înțelegi efectul? Hai împreună să vedem care sunt cauzele! Urmează instrucțiunile de mai jos pentru un ritual de frumsețe acasă la tine și simte adevărata magie!

Scoate masca din plic, ține-o pe față timp de 15 minute și pielea va străluci ca după 8 ore de somn sau după o croazieră pe mare. Măștile textile sunt preferate pentru modul ușor de folosire și efectul lor imediat, ele sunt bogate în ingrediente active, cu formule hidratante. Respectă câteva reguli simple de utilizare a măștilor textile și bucură-te de efectul lor miraculos!  

1. Curăță pielea 
Știm că, după o zi epuizantă, tot ce îți dorești e să te întinzi pe canapea cu masca pe față și să privești serialul preferat, dar îndepărtarea machiajului este esențială dacă dorești să obții cele mai bune rezultate! Curăță bine pielea cu gelul de curățare, folosește un burete special pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților. Pentru rezultate maxime folosește un exfoliant. Este important să cureți porii de celulele moarte și sebum. Astfel, ingredientele active ale măștii acționează profund și oferă rezultate eficiente. 

2. Asigură-te că ai mâinile curate
Înainte de a scoate masca din plic, asigură-te că ai mâinile curate – cel mai indicat e să utilizezi un săpun antibacterian. Doar imaginează-ți că microbii de pe palmele tale ajung într-un mediu hrănitor între ten și masca textilă și petrec acolo aproape jumătate de oră! În cel mai bun caz, masca va avea un efect mic, dar este posibil să te trezești cu  mici erupții sau alergii. 

3. Aplică masca pe toată suprafața tenului
Pentru a evita plierea măștii pe obraji sau pe barbă, întinde masca pe toată fața, astfel încât să fie aplicată uniform. Tot din aceste motive, în timp ce stai cu masca pe față, asigură-te că nu te miști și stai doar într-un singur loc, în aceeași poziție. Dacă masca cade de pe anumite zone ale feței sau se mișcă în timp ce te miști și tu, atunci nu este nici un sens din ea. Pur și simplu relaxează-te: acestea sunt momentele tale de răsfăț pe care le meriți!

4. Respectă timpul indicat 
Masca nu trebuie să se usuce pe față – în caz contrar, în timp ce umiditatea ei se evaporă, unele componente pot usca pielea sau pot provoca alergii. Dacă timpul ei de utilizare este 15 minute, conform instrucțiunii, nu o lăsa mai mult, chiar dacă masca este încă umedă. 

5. Nu spăla fața după ce scoți masca
Secretul acestei măști e că pentru a beneficia pe deplin de efectul puternic hrănitor, după ce o scoți de pe față, nu spăla fața! Dacă ai impresia că lichidul rămas pe față se absoarbe greu sau îți creează un disconfort, atunci tapotează ușor fața cu un șervețel de hârtie.   

6. Masca textilă nu înlocuiește rutina zilnică de îngrijire 
Dacă ai hotărât să aplici masca textilă, asta nu înseamnă  că ea îți va înlocui toți pașii din rutina zilnică de îngrijire a pielii. Curățarea pielii și aplicarea celorlalte produse de îngrijire  au loc în câteva etape – loțiunea tonifiantă se aplică înainte de mască, iar serul – după și doar la dorință! Dar iată crema pentru față și crema pentru zona ochilor – sunt obligatorii! Aplică cremele după ce a fost absorbită toată umiditatea de pe față, astfel stimulezi efectele ingredientelor active în toate straturile pielii.  

7. Schimbă măștile în funcție de sezon și necesitățile pielii
Suntem convinși că masca ta preferată conferă pielii tale catifelare, hidratare, elasticitate, dar în funcție de anotimp și chiar în funcție de etapele ciclului feminin, necesitățile pielii se schimbă. Nu trebuie să alegi o mască anume, ia-le pe toate și folosește-le în funcție de nevoile pielii tale! Doar astfel te vei bucura din plin de beneficiile lor! 

Ce să încerc?
Suntem siguri că momentul ideal pentru o mască textilă este mereu și oriunde! Mai ales dacă ambalajul colorat și aroma de fructe îți ridică dispoziția. Ai avut parte de o săptămână grea la serviciu? Atunci e timpul pentru un SPA la tine acasă! Aplică masca revitalizantă cu portocală și ovăz pentru toate tipurile de ten Love Nature — reduce semnele de oboseală, hidratează intens și-i conferă pielii strălucire. Te pregătești să mergi în vacanța mult așteptată? Ia cu tine masca antioxidantă. Extractele naturale de strugure regenerează și protejează pielea de influența agresivă a mediului ambiant: soare, vânt, nisip, deshidratare. Folosește oricare mască ori de câte ori îți dorești să evadezi din agitația vieții cotidiene și să primești un adevărat răsfăț de la natură – 15-20 de minute sunt o adevărată fericire pentru piele! 

Text: Foto: Oriflame