Când știința întâlnește nutriția

Ne-am gândit să descoperim orașul Igelösa, locul unde oamenii de știință cu o adevărată pasiune pentru sănătate și bunăstare fac descoperiri medicale și nutriționale care aduc schimbări pozitive în viața oamenilor din întreaga lume.

Profesorul Stig Steen, dezvoltatorul formulei din spatele celor mai bine vândute produse Wellness by Oriflame - shake-urile Natural Balance, ne împărtășește câteva aspecte despre nutriție. De-a lungul deceniilor în care a lucrat în calitate de chirurg principal în domeniul transplantului de inimă și plămâni, a acumulat cunoștințe valoroase despre importanța unei diete echilibrate și naturale pentru bunăstarea și recuperarea pacienților săi.


“Oamenii cred că un chirurg nu poate deține informații despre nutriție. Dar realitatea este că știm totul despre ceea ce are nevoie organismul uman.” 
-Stig Steen, MD PhD

Aceasta vastă expertiză este cea care stă la baza cercetării revoluționare care se desfasoară la Igelösa – Comunitatea pentru viață și știință.

Amplasat în zonele agricole din Skåne, sudul Suediei, Igelösa este recunoscut la nivel mondial ca fiind un centru al inovațiilor și este vizitat în mod regulat de oameni de știință, medici și cercetători din multe dintre cele mai renumite spitale și instituții din lume, cum ar fi Harvard Medical School. De asemenea, se bucură de legături strânse cu Universitatea Lund - o instituție academică de renume mondial în care se desfășoară cercetări importante privind nutriția și stilul de viață.

DE CE NUTRIȚIE?
Stig Steen împreună cu echipa sa se concentrează pe dezvoltarea de noi metode clinice si inovații în cadrul transplantului de organe, al resuscitării cardiopulmonare și de prevenire a bolilor legate de stilul de viață. O componentă esențială a muncii lor este nutriția și, de când Igelösa a fost înființată în 1997, aceasta a constituit centrul atenției. 

“Am început să ne concentrăm atenția pe nutriție deoarece am observat nevoile pacienților care așteaptă să primească noi organe.” 
-Ådne Steen, CEO Igelösa

De-a lungul anilor a devenit clar faptul că cercetarea și experiența lui Stig Steen obținute prin tratarea pacienților i-ar putea ajuta pe alții să ducă o viață mai sănătoasă și mai fericită. Având în vedere aceste considerente, echipa Igelösa a creat o adevărată bucătărie de dezvoltare a produselor și o clinică de fiziologie umană. Aici a început dezvoltarea și testarea pentru prima formulă a shake-urilor Natural Balance - și a marcat începutul unui parteneriat lung și fructuos între Igelösa și Wellness by Oriflame.

În prezent, shake-urile Natural Balance reprezintă un supliment nutrițional la îndemână, iubit în 47 de țări. Această realizare uimitoare aduce în prim plan o viziune comună între Stig Steen și Wellness by Oriflame pentru a crea schimbări sănătoase în viața oamenilor printr-o nutriție adecvată, atestată de studii științifice.

Text: