Home-made: o gustare sănătoasă, bogată în antioxidanți

Zmeură, afine, nuci pecan și semințe de in în ciocolată neagră–– un desert fabulos! O alternativă excelentă pentru biscuiții din comerț, un desert bogat în antioxidanți, vitamine și minerale și se pregătește atât de ușor încât s-ar descurca minunat și un începător în ale gătitului.

Afinele –– sunt foarte bogate în antioxidanți numiți antocianina, care reduc stresul oxidativ și conferă fructelor culoarea de albastru închis. O cantitate mai mare de antocianină se conține în coacăză, care de altfel poate fi înlocuită cu afinele în această rețetă.

Zmeura ––
este foarte bogată în antocianină, vitamina A, B și C. Pentru această rețetă se potrivesc fructele în stare proaspătă, dar să știi că fructele congelate conțin aceleași proprietăți și nutrienți.  

Nucile pecan –– sunt campioane la capitolul cantitatea de antioxidanți care se află în nuci. Sunt foarte calorice, de aceea consumă doar câteva pe zi! 

Semințele de in ––
sunt o adevărată comoară! Pe lângă faptul că conțin antioxidanți, sunt bogate în Omega-3 și fibre. 

Ciocolata neagră ––
este bogată în flavonoizi care au un efect puternic antioxidant și sunt benefici în scăderea colesterolului.  Alege să consumi ciocolată de calitate (nu mai puțin de  70% cacao), dar totuși ține cont de cantitatea consumată.

Pentru rețetă, ai nevoie de:
125 g de afine proaspete
125 g de zmeură proaspătă
150 g de ciocolată neagră
50 g de nuci pecan mărunțite
60 g semințe de in

Metoda de pregătire:
1. Topește ciocolata la aburi și mestecă până obții o masă omogenă.
2. Lasă un pic ciocolata topită să se răcească, adaugă celelalte ingrediente și mestecă-le bine.
3. Acoperă tava cu hârtie pentru copt și cu ajutorul unei lingurițe pune bucăți din compoziția obținută, se primesc în jur de 12 porții. 
4. Lasă tava la frigider pentru 2 ore. După răcire, biscuiții delicioși și sănătoși sunt gata! 

În fiecare porție sunt aproximativ 135 Kcal, 2,6 g proteine, 9,7 g grăsimi și 8,1 g carbohidrați.

Dacă dorești să echilibrezi cantitatea de antioxidanți din organism, folosește suplimete special concepute pentru asta, cum ar fi, Astaxantin

Text: Foto: Oriflame